Kügiad, Hac Seferlerinin Zafer Havalimanı'ndan Yapılmasını İstiyor

KÜGİAD Yönetim Kurulu, hac seferlerinin Zafer Havalimanı'ndan da yapılmasını istedi.Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği...

KÜGİAD Yönetim Kurulu, hac seferlerinin Zafer Havalimanı'ndan da yapılmasını istedi.

Kütahya Genç İşadamları ve Yöneticileri Derneği Başkanı Mithat Delen ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü’yü makamında ziyaret etti. TÜGİK Başkanı Erkan Güral’ın da katıldığı ziyarette Zafer Havaalanında hac seferlerinin başlaması için yapılması gerekenler konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Ziyarette KÜGİAD Yönetim Kurulu üyeleri Erol Akdemir, Selman Hatipoğlu, Ali Korkmaz ve Merve Özçınar Gül de hazır bulundu.

Reklam
Reklam

"CHARTER SEFERLERİ CANLILIK GETİRİR"

KÜGİAD Başkanı Mithat Delen, Zafer Havalimanında hac seferlerinin başlaması için gereken her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ederek, ”Tarifeli uçak seferlerinden sonra charter seferleri de Kütahya’mız ve bölgemiz için önemlidir. Bu konuda Hac ve Umre Genel Müdürlüğü’ne başvuru yapılması gerekiyormuş. . Bu konuda sizin Diyanet işleri Başkanlığına başvuru yapmanızı istiyoruz. Sorumlu bir STK olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hac turizmi, Kütahya ve bölgesine önemli bir canlılık yaşayacaktır ve ciddi bir potansiyel oluşturacaktır” dedi.

"AFYONKARAHİSARLILARI'IN KIRGINLIĞI VAR"

KÜGİAD heyeti ile birlikte ziyarete katılan TÜGİK Başkanı Erkan Güral, Zafer Havaalanın yaşaması gerektiğini belirterek,”Zafer Havaalanı sosyal ve ekonomik açıdan Kütahya ve bölgesine önemli fırsatlar sunacak. Tarifeli seferlerin yanı sıra charter seferlerinin de özellikle hac döneminde ulaşım ihtiyacını karşılayacak çok önemli bir nokta olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Afyon halkının isim meselesinden dolayı kırgın olduğunu söyleyen Güral, ”Kütahya Zafer Havaalanı olarak anılan havaalanı ile ilgili Afyon halkının kırgın olduğunu ve havaalanına ilgi göstermediğini duyduk. Bu sorunun biran önce çözüme kavuşması gerekiyor” şeklinde konuştu.

"200 MİLYAR ÖDÜYORUZ"

Zafer Havaalanı'nın herkes için büyük bir kazanç olduğunu söyleyen Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü ise, ”Biz her yıl hacılarımızı havalimanlarına karayoluyla ulaştırmak için 200 milyar gibi ciddi rakamlar ödüyoruz. Talebiniz sonrası konuyu Hac ve Umre Genel Müdürlüğü ile görüşeceğim. Zaten özel şirketler de bu konuda bizimle görüşmeler yapmaya başladılar. Hac ve Umre Genel Müdürlüğü’nün talebimize hayır diyeceğini düşünmüyorum. Kütahya’da hac turizminin başlaması İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerdeki yoğunluğun da azalmasına vesile olur” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: