Kuğlu Kavşağı'nda sabotaj ihtimali

ANKARA (İHA) - Kuğulu Kavşağı'ndaki yağmur suyu kanallarının tıkanmasına, kanallara atılan özel olarak yapılmış kalaslar ve bez parçalarının neden olduğu bildirildi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, önceki gün Kuğulu Kavşağı'nda yağmur sonucunda rögarlardan su taşmasının, 2.20 metre çapındaki kanalların özel olarak atıldığı belirlenen kalaslar ve bez parçalarından kaynaklandığı ve bunun da akıllara sabotaj ihtimalini getirdiğini kaydetti.

Kuğulu alt geçitlerinin Atatürk Bulvarı'nın tam 80 senelik bir altyapı karmaşasının düzeltilerek yapıldığını belirten yetkililer, şunları kaydetti:
"Ankara'nın en önemli protokol yolu olan Atatürk Bulvarı'nın altyapısı trafik yoğunluğu nedeniyle bugüne kadar değiştirilememişti. Kuğulu Kaşağı inşaatı süresinde yağmur suyu ve kanalizasyon için buraya toplam olarak üç dev hat döşedik. Hattın her birinin çapı 2.20 metredir. Bu hatların normal koşullar altında tıkanması ihtimali kesinlikle mümkün değildir. Bu hatlar 'akay' sistemine bağlı olarak çalışıyor. Bu hatlar tıkansaydı bulvarda su birikmeleri gözlenirdi. Oysa yağmur suyu tahliyesinin kalaslar
tarafından tıkandığı tespit edilmiştir. Bu da sabotaj ihtimalini ön plana çıkartıyor. Çünkü inşaat sırasında hiçbir şekilde yağmur suyu ızgaralarından geçmesi mümkün olmayan ve bizim kullanmadığımız çapta kalaslar bunlar. Tıkanmaya neden olduğu anlaşılan kalaslar, tahliye bacasından olayın ertesi günü ortaya çıkartıldı. Burada bir soru akla geliyor? Acaba Çankaya'da birilerinin siyasi hırsları Kuğulu Park'ın hemen yanındaki bacayı sabote etmelerini göze almalarına mı neden oldu? Akıllardaki diğer soru da şu ki; bu kalasları kimler ne maksatla yüzey tahliye bacasına attı. Yüzey tahliye bacasına atılan kalasların boyları özel olarak ayarlanmış. Hiçbir inşaatta kullanılmayacak boyutta. Öyle ki bir uçları kırılmış, boyları özel olarak ayarlanarak suda yüzmeleri sağlanmış. Bu kalaslar baca kapağı açılarak tıkanması istenen noktaya teker teker atılmış. Hepsi yan yana gelince de yağmur sularının kanaldan geçmesi tam olarak engellenmiş. Ankara'da bu tip sabotajların başka nerelere yapıldığı bilinmiyor. Belediyede bugüne kadar böylesi bir sabotaja rastlanılmadı."

Reklam
Reklam