Kuğuların Şampiyonluk Yolculuğu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurulan ve profesyonel ligde ilk sezonu geçiren Seramiksan Bayan Voleybol takımı Afyonkarahisar’da...

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurulan ve profesyonel ligde ilk sezonu geçiren Seramiksan Bayan Voleybol takımı Afyonkarahisar’da oynanan 2.lige yükselme karşılaşmalarında B grubunu namağlup lider tamamlayarak ilk sezonunda 2.lige yükselme başarısını elde etti.

Türkiye Voleybol Federasyonu 3. lig A grubundan ikinci olarak 2. lige terfi maçlarına katılmaya hak kazanan Kuğular, Afyonkarahisar’da ki turnuva da son derece zevkli ve çekişmeli geçen 3 maçın ardından 2.lige merhaba diyen takım oldu. Normal sezonda tüm Turgutlu voleybol severlerin müthiş desteği ile yoluna devam eden Kuğuları taraftarları terfi maçlarında da yanlız bırakmadı. 3 gün süren turnuvada Seramiksan’ın en etkili ismi yine kaptan Tercan oldu. Turnuva öncesi sakatlanan tecrübeli kaptan terfi maçlarının tamamında sakat sakat oynayarak takımının şampiyon olmasında en büyük rolü oynadı. Terfi maçlarında taraftar desteğinin yanı sıra son iki karşılaşmada Kuğulara Turgutlu protokolüde tam destek verdi. Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü eşi Arzu Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan eşi Türkan Orhan Seramiksan Bayan Voleybol takımını yanlız bırakmayarak takıma destek oldular.

Reklam
Reklam

Turnuva boyunca tüm otoriteler tarafından en iyi mücadeleyi sahaya koyan takım olarak gösterilen Seramiksan tüm kentin, camianın ve taraftarlarının umutlarını boşa çıkarmayarak sezon başında verdikleri 2.lig sözünü tutarak büyük bir başarıya imza attı. Turnuvanın ilk gününde Niğde Bor Belediyesini 3-0, ikinci günde grubun güçlü takım İstanbul Ataşehir Belediyespor’u 3-0 ve son günde Ordu Türk Telekom’u 3-2 yenerek adını 2.lige yazdıran Seramiksan Bayan Voleybol takımı şampiyonluğu tüm taraftarlarıyla birlikte kutladılar. Oyuncuların şampiyonluk sonrası birbirlerine sarılarak ağlaması başarıya ne kadar inandıklarını gösterir nitelikteydi.

Grubun En’leri Kuğular’dan

Afyonkarahisar’da düzenlenen 2.lige terfi karşılaşmalarında B grubunu şampiyon olarak tamamlayan Seramiksan’da iki oyuncu grubun en’leri ödülünü aldı. Seramiksan Bayan Voleybol takımının başarılı pasörü Tülay Öner B grubunun En İyi Pasör seçilirken, kaptan Tercan Gülsoy Karal ise grubun ve turnuvanın En Tecrübeli Oyuncusu seçildi. Kaptan Tercan Gülsoy Karal :” Biz takım olarak sezonun ilk maçından bu yana 2.lige çıkacağımıza inanıyorduk ve öyle de oldu. Bu başarı takım başarısıdır. Kimin ne kadar süre aldığı değil takımı için neler ortaya koyduğu önemliydi ve biz bunu sahaya yansıtarak hak ettiğimiz şampiyonluk kupasını söz verdiğimiz gibi Turgutlu’ya getirdik. Bizleri destekleyen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yeşim Astarlar, Tuğçe Bilgen ve Buse Serbest Fark Yarattı

Terfi maçlarında Seramiksan Bayan Voleybol takımında öne çıkan üç isim ise takımın en genç oyuncusu olan 15 yaşındaki libero Yeşim Astarlar, takımın pasör çaprazı olan Tuğçe Bilgen ve takımın genç orta oyuncusu Buse Serbest oldu. Karıyerinde ki ilk profesyonel sezonunu geçiren genç libero Yeşim zorlu maçlarda harika bir performans ortaya koyarak Seramiksan Bayan Voleybol takımının uzun yıllar bu bölgede sıkıntı yaşamayacağını ispatlar nitelikte bir oyun sergiledi. Pasör çaprazı Tuğçe Bilgen ise hırsı, azmi ve kazanma duygusunu tam anlamıyla sahaya yansıttı. Hücum ettiği topların büyük bir bölümünü sayıya çeviren ve savunmada iyi işler çıkaran Tuğçe turnuvada oldukça etkiliydi. Takımın genç orta oyuncusu Buse Serbest ise normal sezondan çok farklı bir ortaya koyarak takımı adına oldukça iyi işler yaptı.Genç oyuncular Yeşim, Buse ve tecrübeli Tuğçe takımlarında fark yaratan oyuncular oldular. Turnuva boyunca takım halinde hiç geri atmayan oyuncular şampiyonluğun en büyük mimarı oldular.

Reklam
Reklam

“Bu Şampiyonluk İnanmışlığın Zaferi”

Seramiksan Bayan Voleybol takımı Asbaşkanı Burak Ersoy: “ Biz şampiyonluk hedefini sezon başında koymuştuk ve oyuncularımız, teknik heyetimiz bizlerin onlara olan inancını boşa çıkarmayarak bize şampiyonluk kupası kazandırdılar. Bu şampiyonluk inanmışlığın zaferi, uzun maraton sonunda bu başarı geldi. Camiamız, taraftarımız, oyuncularımız tek yürek olarak müthiş bir zafere imza attılar. Sponsorlarımız ise desteklerini bizlerden bir gün bile esirgemediler. En uzak deplasmanlarımızda bile yanımızda oldular. Bu başarının onlar görünmeyen kahramanlarıdır. Şimdi bir kaç gün şampiyonluk kutlamalarının ardından 2.ligdeki çalışmalarımıza yöneleceğiz. Bu zafer daha bir başlangıç bu kent, bu camia, bu takım çok başarılara imza atacak” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz