Kuğulu ve TRT Kavşağı krizi çözüldü

Mahkemenin verdiği kararın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Kuğulu ve TRT kavşaklarını kapatacağını açıklaması sonrasında ortaya çıkan kriz çözüldü.

Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin verdiği kavşakların kapatılması kararı, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nden döndü.

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Kuğulu Park Kavşağı üzerinde basın açıklaması yaptı. Yiğiner, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne Kuğulu Park ve TRT Kavşağı’nın kapatılması kararının kaldırılması için yaptıkları başvurunun kabul edildiğini, mahkemenin her iki kavşağın da kapatılmasının durdurulmasına karar verdiğini açıkladı. Her iki kavşağın da Ankara’nın can damarı olduğu ve kapatılma işleminin trafiği olumsuz etkileyeceği için mahkemeye başvurduklarını belirtti. Kararın uygulanması halinde hem Ankara halkının hem de esnafın mağdur olacağını vurgulayan Yiğiner, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

“Verilen karar, gerek Ankara halkının gerekse esnaflarımızın, kavşakların kapatılmasından olumsuz etkilenmesini önleyerek Ankara’yı büyük bir kaostan kurtarmıştır. Ortada hukuki bir kaos vardı. Açtığımız davayla bu kaos ortadan kalkmıştır. Kamu yararı gözeterek açtığımız bu davayı kısa zamanda sonuçlandıran Mahkeme Heyeti’ne de tüm Ankara halkı ve esnafımız adına teşekkür ediyorum.”(ANKA)