Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın Ahilik Haftasını Kutladı

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Ahilik Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda ticari ve toplumsal ilişkilerde...

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Ahilik Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda ticari ve toplumsal ilişkilerde güvenilirlik, dürüstlük, iş ve meslek ahlakına saygı, güler yüzlü olma ilkelerinin önemini kaybetmemesi gerektiğini söyledi.

Başkan Aşkın, Ahilik teşkilatının 13. yüzyılda Anadolu'da yaşayan Türklerin, esnaf ve sanatkârlarının birliğini, çalışma esas ve usullerini teşkil eden, sosyo-ekonomik bir Türk kurumu olduğunu söyledi.

Aşkın, Ahilik Teşkilatını günümüzde esnaf odaları tarafından temsil edildiğini dile getirerek, "Ahi Evran’nın izlerini Kula Arastalarında aramak lazım değil mi? Akla yar, nefse düşman olan Ahi Evran insan ruhunu eğitip, yüceltmeyi uğraşırken bedenin maddi ihtiyaçlarını da düşünerek devlet desteğini alıp; Ahilik teşkilatını kurarak tüm Anadolu’ya yaydı. Ahi kardeş demekti; ahiler dini ahlaki emirlere uymak zorunda idi. Kazancın helal olması kaliteli ürün yapmakla mümkündü, ürettiği malın kalitesi zanaatkârın namusu idi. Üretimde standart 'Allah rızası' idi. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; güvenirlik, dürüstlük, iş ve meslek ahlakına saygı, güler yüzlü olma ilkeleri benimsenmiş olup, oldukça önemli yer tutmaktadır. Bütün esnafımızın ve tüccarlarımızın "Ahilik Haftası"nı kutlar, çalışma hayatlarında başarılar dilerim” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: