Kula Evlerinde Çalışacak İşçiler Kura İle Belli Oldu

Kula Belediyesi, İş-Kur ve Manisa Turizm ve Kültür Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan Toplum Yararına Çalışma...

Kula Belediyesi, İş-Kur ve Manisa Turizm ve Kültür Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan Toplum Yararına Çalışma Programı Projesi (TYÇP) kapsamında tarihi Kula evlerinin dış cephe ve boya, badana yapım işlerinde çalışacak 15 kişi kura çekimi sonucu belli oldu.

Kula Belediyesi ek hizmet binasında yapılan kura çekimine 89 kişi başvuru yaptı. Kura çekimine Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Palabayık, İş-Kur Temsilcisi Osman Palan, Manisa Turizm ve Kültür Müdürlüğü Temsilcisi Selma Seymen katıldı. Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Kula'nın doğal, tarihsel, kültürel mirasının korunması, özgün kimliğinin yaşatılması yönünde; sahip olunan eserlerin çok az kısmının sahipleri tarafından onarıldığını bazı evlerin bakımsızlık nedeniyle yıkılıp kaderine terk edildiğini uygulanacak olan bu proje ile hem tarihi evlere sahip çıkılacağına aynı zamanda geçicide olsa 15 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi. Aşkın, "Bu proje kapsamında tarihi sokak içerisindeki toplam 34 Kula evi ile 250 metre uzunluğunda toplam bin 250 metrekare sokak yolunun doğal parke kilit taşı ile döşenecek. Sokak dar olduğundan dolayı makine girememekte ve tüm sokak iyileştirme işlemi el işçiliği ile yapılacaktır. Alt yapı işlemleri bittikten sonra zemin tesviye işlemleri başlayacaktır. Daha sonra sokağın giriş kısmından başlamak üzere ev kenarlarına 60 santimetre gelecek şekilde doğal kayrak taşı, kalan orta kısma doğal parke taşı döşeme işlemi başlatılacaktır. Sokağın tüm işlemi tamamlandıktan sonra boya-badana işlemleri yapılacaktır "dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Aşkın'ın konuşmasının ardından 89 kişi arasında yapılan kura çekimi sonucunda tarihi Kula evlerinde çalışacak 15 kişi belli oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: