Kulaçoğlu: Gelirin Yüzde 10’unu Alt Yapıya Ayıracağız

Trabzonspor Kulübü Başkan adaylarından Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, başarılı bir kulüp için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi....

Trabzonspor Kulübü Başkan adaylarından Prof. Dr. Hakan Kulaçoğlu, başarılı bir kulüp için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Kulaçoğlu, "Pahalı transferlere açık değiliz bunu açıklıkla söyleyeyim. Trabzonspor'un alt yapıya ayırdığı rakam, gelirinin binde yedisi civarında. Yani yüzde 1 bile değil. Biz gelirin yüzde 10’unu alt yapıya ayıracağız." diye konuştu.

Seçim çalışmaları kapsamında Vakfıkebir'de de ziyaretlerine devam eden Kulaçoğlu, en büyük yatırımlarını alt yapıya yapacaklarını söyledi. Kulaçoğlu, "Alt yapıdan yetiştireceğimiz oyuncularla Trabzonspor’un kuruluş ve var oluş felsefesine bağlı ve bu çağa uygun bir kulüp yaratmak için yola çıktık. Biz Trabzonspor alt yapısını tüm Trabzon amatör kulüpleri olarak görüyoruz. Onları ziyaret ediyoruz. Amatör Kulüpler Federasyonunu da ziyaret etikti kendilerine anlattık. Trabzonspor kazancının yüzde 10’unu alt yapıya yatırarak çok sayıda milli futbolcu ve yıldız çıkaracağımızı biliyoruz. En son Trabzonspor U15 takımı İstanbul’da Fenerbahçe’yi 4-1 yendi şampiyon oldu. Bu gençlerimiz alt yapıtayken başarılı ama üst yapıya bir türlü çıkamıyorlar orda bir sorunumuz var." dedi.

Reklam
Reklam

"ÜÇ SENE SONRA BORÇSUZ VE BAŞARILI BİR TRABZONSPOR VAADEDEBİLİYORUZ"

Trabzonspor felsefesine uygun karakterli ayağı, yüreği, kafası sağlam, yere sağlam basan bir futbolcu yapısıyla eski Trabzonspor’u geri getirmek için yola çıktıklarını ifade eden Kulaçoğlu, "Elimizde fazla sayıdaki yabancı ve yerlilerden de yararlanamadığımız oyuncuları mümkün olduğunca bonservis geliri elde etmeye çalışarak yani bir kulübe satarak elden çıkarmaya çalışacağız. Ama tabi kısa sürede hepsini bonservisiyle elden çıkarmak çok kolay değil. Çünkü, zor durumda olan bir kulüpten bonservisiyle oyuncu almak istemeyebilirler diğer kulüpler üç ay içinde bunları peyder peyder elden çıkararak 1461 den getireceğimiz 6-7 yeni oyuncuyla, bu kadroda işe yarar oyuncularla önümüzdeki sene gerçek Trabzon futbolunu sergileyen ama belki iki sene üçüncülük, dördüncülük ve ya beşincilik arasında kalan ama üçüncü seneden sonra mutlaka şampiyonluğa ve Avrupa’da oynayan takım yaratmaya çalışıyoruz. Köklü bir değişiklik yapacağız. Mutlaka sabra ihtiyaç var. İlk iki sene için büyük transfer ve şampiyonluk sözü vermek mümkün değil. Ben her gittiğim yerde söylüyorum size bu sözü veren varsa lütfen oyunuzu ona verin yapacağım diyorsa sizlerde inanırsanız oyunuzu verin. Ben inanmadığım için aday oldum. Çok farklı bir söylemle, çok farklı şeyler yapmak üzere yola çıktık. Ben böyle yapılmasının doğru olacağını ve başarı getireceğini düşünüyorum. Çok Çalışacağımızın sözünü veriyorum. Üç sene sonra borçsuz ve başarılı bir Trabzonspor vaat edebiliyoruz. Ama kısa vadede zorluklarla mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"TRABZONSPOR ALT YAPISINDAN ÜÇ SENEDE ÜÇ OYUNCU ÇIKARSA BÜTÜN AMATÖR KULÜPLERDEN 15 OYUNCU ÇIKAR"

Vatandaşların boş transfer haberleri konusunda serzenişine Kulaçoğlu, "Trabzonspor’un şu anki mali durumuyla da Trabzonspor anlayışıyla da 5-6-7 milyon Euro düzeyine gelmiş bir futbolcuyu alması mümkün değil ve doğruda değil. Alper’i Alper olmadan bulmak lazımdı. Alper gibi nice futbolcu var Türkiye’de ve dünyada. O futbolcuları bulmak da zor değil. Ama ucuz sporcu almayı Trabzonspor’a kötü bir şey olarak görmemek pahalı futbolcuyla fotoğraf çektirmektense ucuz futbolcuları yavaş yavaş almak onları üste çıkarmak ve pahalı hale getirmek, gerekirse sonradan satmak Trabzonspor’un yolu olmalı. Pahalı transferlere açık değiliz bunu açıklıkla söyleyeyim. Trabzonspor alt yapıya ayırdığı rakam gelirinin binde yedisi civarında yani yüzde 1 bile değil. Biz gelirin yüzde 10’unu alt yapıya ayıracağız. Alt yapı derken sadece Trabzonspor alt yapısı değil bütün amatör takımlarımız hatta vilayet içindeki profösyenel takımlardan bu rakamdan yardım yapıp yıldızlar yetiştirmeye düşünüyoruz. Trabzonspor alt yapısından üç senede üç oyuncu çıkarsa bütün amatör kulüplerden 15 oyuncu çıkar."

Reklam
Reklam

"ÜÇÜNCÜ YILDAN İTİBAREN BORÇSUZ BİR TRABZONSPOR"

Kulaçoğlu, "Aday olma sebebimiz istikrar, kararlılık, çok çalışma ve inançla sistematik 1+2+3 yıllık bir planlama yaptık. İlk bir yıl borçlanmayı yavaşlatacağız, sonraki iki yıl durduracağız ve üçüncü yıldan itibaren borçsuz bir Trabzonspor. Bizim ekibimizin tek özelliği şike sürecinde Trabzonspor’u cesaretle savunmak değil Trabzonspor gerçeklerini ve var oluş felsefesinin nasıl düzeleceğini bilmek. Elbette şike sürecinde ki mücadelemiz çok değerli bu bakımdan bizim diğer adaylardan daha önde olduğumuzu düşünüyorum. Biz altı yıllık bir çalışma planı hazırladık. İki sene içinde hiçbir borçlu kulübün ne Türkiye’de ne de Avrupa’da mücadele etmesi FİFA kuralları gereği mümkün olmayacak. Bunun için borçsuz kulüp yaratmak sadece Trabzonspor’un değil tüm spor kulüplerinin gereğidir." dedi.

Hoca konusundaki sorulara cevap veren Kulaçoğlu, "Önümüzde iki tane önemli maç var bunlardan sonra, haftaya perşembe günü hocamızı açıklayacağız. Seçimi kazanmak sadece seçim başarısıdır. Asıl başarı seçildikten sonra Trabzonspor için gereken radikal kararları almak, bunu ısrarla takip etmek ve sürdürmek. diye konuştu.

Reklam
Reklam

"HERHANGİ BİR SİYASİ BASKIDAN YILMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Bütün camianın destek vermesi destek olması gerektiğini ifade eden Kulaçoğlu, şöyle devam etti: "Bir başkanın beş milyonluk Trabzonspor camiasını ayağa kaldırması mümkün değil. Şike sürecinin bir numaralı takipçisi benim bundan sonrada ben olacağım. Herkesin yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Şike sürecini kapatmamak için biz her türlü yasal yapılanmayı takip edeceğiz. Bizim yasalar haricinde bir çalışmamız olamaz. Yasalar bizim lehimize olduğu çok belli. Herhangi bir siyasi baskıdan yılmamız mümkün değil. Bu güne kadar yılmadığımız gibi bundan sonrada yılmayacağız. Bu mücadele sırasında sayın başbakan kendi inisiyatifini oy potansiyeli daha yüksek olan Fenerbahçe lehine kullandı. Ben bu süreçte sayın başbakanın yanlış karar verdiğini ve federasyonu yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Kendiside hatasını görecektir. Hayattaki tek mutlak güç doğruluktur."

Federasyonun kısa süre içeresinde değişeceğini de belirten Kulaçoğlu, "Buna emin olun. Bizim Trabzonspor başkanlığına gelişimiz Türk futbolunda da büyük bir değişmeye yol açacaktır. Bu federasyonun süresi kısıtlıdır. Biz geldikten sonra Türkiye Futbol Federasyonu’nu kuracağız. Gerçekten Türk Futbolunun yararına bir federasyon olacak. İki yıl sonra bu camiada gördüğünüz figüranların tamamı olmayacak. Biz bu sene 1461’in kaynağından yararlanmayı düşünüyoruz, yabancı futbolcu almayı düşünmüyoruz, ama Trabzon’un bölge yapısına uyacak ekonomik futbolcular Arçil, Şota gibi futbolcular bulursak alacağız. Bu sene transfer yaparsak santrafor mevkiine olacak onun dışında bir transfer düşünmüyorum." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: