Kula'da Hıdrellez Kutlandı

Manisa'nın Kula ilçesinde Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı coşku ile kutlandı.

Manisa'nın Kula ilçesinde Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı coşku ile kutlandı.

Kula Belediyesi su deposu mevkii mesire yerinde düzenlenen kutlamalara, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, kurum amirleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kula Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğtim Müdürlüğü ve Özel Ufuk İlköğretim Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı ,"Kültürümüzde dini ve milli günlerin yanı sıra insan hayatını yakından etkileyen önemli doğa hareketleri de bayram olarak kutlanmaktadır. Baharın gelişi olarak kutlanan Nevruz gibi, yazın başlangıcı olarak kabul edilen 6 Mayıs'da Anadolu'da Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı olarak kutlanmaktadır. Hıdrellez kutlamaları, yüzyıllardır bizi biz yapan tarihi, kültürel ve sosyal bağlarla, toplumsal huzurun, beraberlik ve komşuluğun pekişmesinin vesilesi olmuştur. Güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, komşuluk ve toplumsal huzurumuzu artırması temenni ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı kutlamalarında, öğrenciler tarafından, şiirler ve türküler okundu. Çuval, yumurta ve halat çekme yarışmalarının yanı sıra halk oyunları gösterileri düzenlendi. Kutlamalara katılanlara etli pilav, un helvası ve ayran ikram edilmesinin ardından kutlamalar sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: