Kula'da TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

MANİSA (AA) - Kula Naci Hakkı Ulusoy Ortaokulu'nda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Kula Naci Hakkı Ulusoy Ortaokulu'nda, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Okul konferans salonunda düzenlenen açılış törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, kamu kuruluşlarının yöneticileri, okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan okul müdürü Mehmet Tuna, TÜBİTAK bilim fuarı açması için en az 25 proje istendiğini, öğrencilerin 42 proje hazırladığını, fuarda projelerin sergilendiğini kaydetti. TÜBİTAK'ın öğrencilere bilimi sevdirmek, tabana yaymak ve bilimsel farkındalık yaratmak amacıyla proje bu tür fuarları açtığını anlatan Tuna, "Fuarın açılacağı Türkiye'deki bin okuldan birisinin odkulumuz olduğu için mutluyuz. Yeni nesil bize göre daha cesur, bilime ve teknolojiye aç. Bir o kadar da heyecanlılar. Öğrencilerimiz bilime açken okumayı da sevmiyorlar. Bir sayfayı okumadan başka sayfaya geçiyorlar. Çocuklara okumayı sevdirmemiz gerekir. Çocuklara yatırım yaptığımız zaman geleceğimiz refah içerisindedir" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösterisinin ardından fuarın açılışı gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: