Kulağınıza 2 dakika masaj yapmanın mucizevi etkisi

Vücudun belli noktaları birçok hastalığın tedavisi için şifa bölgesi sayılıyor. Bu noktalar bedensel ve ruhsal rahatlama ve huzuru sağlamaya yarıyor.

Çin'de doğan ve günümüzde hala kullanılan alternatif tedavi yöntemi akapunktur vücudun belli noktalarını hedefleyerek hastalıkları tedavi ediyor. Bu tedavi yöntemini siz de evinizde uygulayabilirsiniz. Kulak bölgesindeki akapunktur noktaları enerjinin önemli noktalarını barındırmaktadır. Yaptığınız masaj ile negatif enerji (chi) buradan çıkacaktır.

Kulaktaki cennet kapısı
Kulaktaki cennet kapısı (shen men) adını alan noktaya hafif bir basınç ile yapılan masaj rahatlık sağlıyor. İnsanın rahatlayıp kendisini cennette hissetmesinden dolayı da bu adı alıyor. Bu noktaya parmak uçlarınızla uygulayacağınız hafif masaj bedeninizdeki gerginliği azaltmaya ve stresi serbest bırakmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca bedensel rahatlama ve huzur verecektir.

Reklam
Reklam

Masajı uygulamak için öncelikle ellerinizi yıkamalısınız. Ardından parmaklarınızı birleştirerek kulaklarınızı hafifçe kapatın 10 saniye kadar kulaklarınızı hafifçe kapattıktan sonra parmak uçlarınızla dikkatlice kulağınızın her noktasını çok hafifçe masaj yaparak gezin. Kesinlikle çok hafif masaj yapın. Çünkü kulak çok hassas bir organımızdır.

Bu yöntemi her gün tekrarladığınızda;

Stres ve kaygı hissini azaltmaya yardımcı olur
Bedensel ağrılarda hafifleme sağlayabilir
Ruhsal enerjinizi yükseltir
Auranızı güçlendirir
Enerjinizi arttırır

Eğer Kulakla ilgili sağlık probleminiz varsa bu yöntemi uygulamadan önce doktorunuza danışın.