Kula'nın Düşman Işgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü

Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı.

Kula ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı.

Törene Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Belediye Başkanı Selim Aşkın, Garnizon Komutanı Binbaşı Musa Özgül, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CHP Manisa Milletvekilleri Hasan Ören ve Sakine Öz, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, askeri, sivil ve siyasi erkan temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kula Cumhuriyet meydanındaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, ardından saygı duruşu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Reklam
Reklam

Temsili milis kuvvetleri Kula'ya girmesinin canlandırılması ardından Türk bayrağı göndere çekildi.

Atatürk anıtı önündeki törenlerin ardından kutlamalar, Yunus Emre caddesinde devam etti.

Törende konuşan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, Beytüşşebap'taki çatışmada vatanı için şehit düşen kahramanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilediğini belirtti.

Bağımsızlığın, milli mücadele ruhunun, halkın birlik ve beraberliği ile kazanıldığını vurgulayan Başkan Aşkın, şunları söyledi:

"Kurtuluş savaşı, Atatürk önderliğindeki Türk milletinin, içinde bulunulan şartlar ne kadar ağır olursa olsun, bağımsızlık ve özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini üstün bir inançla sergilediği tarihi bir dönüm noktasıdır. Bizi yenilmez ve güçlü kılan en önemli etken, milli birlik ve beraberlik ruhudur. İç bütünlüğümüzde ve milli değerlerimizde yaşayacağımız en ufak bir zaaf, karşımıza çözülme ve zayıflama olarak çıkacaktır. Hepimize düşen görev, bizleri bu topraklarda ebedi kılacak olan birlik ve beraberliğimizi özenle korumaktır."

Reklam
Reklam

Tören, mehter takımı, Soma Halk oyunları ekibi ve Kula Belediye Spor Okulu Cimnastik Grubu öğrencilerinin gösterileriyle sona erdi.

Kurtuluş programı içinde yer alan "Beşibiryerde Kültür ve Turizm" etkinlikleri kapsamında "Lezzetler Yarışıyor" yöresel yemek yarışması düzenlendi.

Yarışmada, yemek, hamur işi, tatlı ve yağlı yemek kategorilerinde 30 yarışmacının hazırladığı 20 çeşit yemek arasından seçim yapıldı.

Muhabir: Turgay Duyar / Tolga Albay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz