Kullanıcısı Emekli Olan Ramazan Topu, Belediye Bahçesinde Unutuldu

GAZİANTEP (AA) - İslahiye ilçesinin nostaljik sembolü haline gelen ve ramazan aylarında atılan tarihi "Sahra topu" artık kullanılmıyor.

İslahiye ilçesinin nostaljik sembolü haline gelen ve ramazan aylarında atılan tarihi "Sahra topu" artık kullanılmıyor. İslahiye'de 1938 yapımı olduğu belirtilen ve yaklaşık 40 yıl iftar topu olarak da kullanılan sahra topu, kullanıcısının emekli olmasından sonra belediye bahçesinde unutuldu. Belediyeden emekli Salman Yamaç (65), top kullanıldığı dönemlerde atılmasında yardımcı olarak görev aldığını söyledi. Topun kullanıldığı dönemlerde sesinin 30-40 kilometre mesafeden duyulduğuna işaret eden Yamaç, topun Fransa, Rum ve Ermenilerin İslahiye, Kahramanmaraş ve Gaziantep'ten kovulması sırasında kullanıldığının anlatıldığını kaydetti. Yamaç, tarihi topa sahip çıkılmasını istedi. Recep Yılmaz da geçmişte her ramazanda iftar saatinde kullanılan topun yeniden kullanılabileceğini vurguladı. Sahra topunun 106. Topçu Alayı'na verilmesi talebi, 2010 yılı nisan ayı meclis toplantısında gündeme gelmiş, meclis üyeleri İslahiye'nin sembolü haline gelen topun verilmesini oy çokluğuyla reddetmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: