“Kullanılan her kaçak ürün evlatlarımıza kurşun olarak dönüyor”

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah kullanılan her kaçak ürünün vatan evladına kurşun olarak geri döndüğünü söyledi.Vali...

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah kullanılan her kaçak ürünün vatan evladına kurşun olarak geri döndüğünü söyledi.
Vali Cerrah, geçtiğimiz günlerde kongresini gerçekleştiren Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği başkanı Durmuş Öksüz ve Yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
Dernek Başkanı Durmuş Öksüz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı adına Vali Cerrah'a plaket takdim ederek, yeni yönetim kurulu üyelerini Vali Cerrah’a tanıttı.
Dernek Başkanı Durmuş Öksüz, yapılan seçimde derneklerine bağlı 122 üyeden 104’ünün seçimlere katıldığını söyledi.
Vali Cerrah ise Dernek Başkanı Durmuş Öksüz’ün tekrar başkan seçilmesinin, dernek üyelerinin başkanlarından memnuniyetinin göstergesi olduğunu ifade ederek; “Tekrar seçildiğiniz başkanlığınızın hayırlı olmasını diliyor, sizi bugüne kadar olan çalışmalarınız nedeniyle kutluyorum. Şehit yakınlarımız ve gazilerimiz için ne yapsak az. Çünkü onlar bu vatan üzerinde vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için canlarını ortaya koymuş insanlar. Şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Vali Cerrah, özellikle şehit ailelerinin durumuna değinerek; “Evladı vatan uğruna şehit vermek bir anne için elbette çok zor. Ama bölücü terör örgütleri ve diğer unsurlarla mücadele etmek, vatanımızın bütünlüğünü korumak, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını sürdürmek zorundayız.” diye konuştu.
Vali Cerrah eskiden çocuklarını askere yollayan ailelerin çocuklarına kına yaktıklarını da hatırlatarak; “Bunun anlamı; “Bu vatan, bu bayrak için evladımı kurban etmekten çekinmem” demektir. Bu sadece Türk milletine has bir durumdur.” dedi.
Terör olaylarına da değinen Vali Cerrah “Biz bu ülkede hiçbir şekilde ayrım yapmıyoruz. Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle bu vatan üzerinde yaşayan herkes bizim vatandaşımız. Aramıza nifak tohumları girdiğinde, ne yazık ki terör olaylarında pek çok vatandaşımız canlarını kaybediyor. Terörün var olduğu bölgelerimizdeki insanlarımız terör olaylarına karşı dururlar ve devletin yanında yer aldıklarını yüksek sesle haykırırlarsa terör olaylarını bitireceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.
Vali Celalettin Cerrah, terörün bitirilmesinde vatandaşa da önemli görevler düştüğünü anımsatarak; “Terörle mücadele sadece devletin yürüttüğü mücadele değildir, bu konuda vatandaşlarımıza da görevler düşmektedir. Terör örgütleri parasal desteklerini kaçak mallardan sağlıyorlar. Bir kez daha önemle vurguluyorum; Lütfen vatandaşlarımız kaçak malları almasınlar kullanmasınlar! Kaçak çay ve sigara, kaçak mazot kullanmasınlar! Kullandığınız her kaçak mal evlatlarımıza kurşun olarak geri dönüyor. Vatandaşlarımız bu bilinçle hareket etmeliler. Derneğinize bu konuda çok büyük görevler düşüyor. Bu konuda vatandaşlarımızın bilinçlenmesi için çalışmalar yapmalısınız, her bulunduğunuz ortamda bunu anlatmalısınız.” dedi.
Vali Cerrah, sözlerinin sonunda Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneğinin yeni yönetimini bir kez daha kutlayarak, şehit yakınlarına ve gazilere her zaman desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz