Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı Çocuklarla Bir Araya Geldi

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, ‘Dünya Gönüllüler Günü’ nedeniyle Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)...

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, ‘Dünya Gönüllüler Günü’ nedeniyle Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Kulp Öğrenim Birimi binasında gerçekleştirilen programa katılarak çocuklarla bir araya geldi.

TEGV’in ulusal çapta başlattığı ‘Gönüllü Olmak İçin Parmak Kaldır’ kampanyası çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Emniyet Amir Yardımcısı Bülent Ulutürk, TEGV Kulp Öğrenim Birimi Sorumlusu Esem Eren, eğitim gönüllüleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Çocuklarla yakından ilgilenen Kulp Kaymakamı Maraşlı, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Minik öğrencilere sık sık sorular soran Kaymakam Maraşlı, çocuklardan gelen cevaplar ile bir hayli mutlu oldu. Kaymakam Maraşlı, TEGV Kulp Öğrenim Birimi Sorumlusu Esem Eren'den öğrenim gören öğrenciler hakkında bilgi aldı. Maraşlı, gönüllülüğün en özel ve güzel bir duyguyu yaşamak olduğunu söyledi. Gönüllülüğün ortaya konulduğunda insana tarif edilemez bir mutluluk yaşattığına dikkat çeken Maraşlı, "Bu yüzden Dünya Gönüllüler Günü kapsamında ilçemizde özellikle de çocuklarımıza dönük çok güzel çalışmaları gerçekleştiren sosyal gönüllülük temelindeki TEGV ve diğer kuruluşlarımızın yetkilileri ile güne burada başlamaktan çok keyif alıyorum. Çocuklarımızdaki pozitif enerjiyi, onların hayata bakışlarındaki gülümsemeleri, ifadelerindeki değerlemeleri ve derinlikleri çok büyük bir mutlulukla izledim" dedi.

Reklam
Reklam

TEGV’in daha önce çalıştığı illerde ve Türkiye’nin genelinde çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Maraşlı konuşmasına şöyle devam etti:

"Daha da güzeli ise bu çalışmalar ve çabalar gönüllülük esasıyla ve insanlarımızın yüreklerindeki sevgiyle gerçekleşiyor. Ancak böyle bir toplum olunabilir. Böyle bir ve beraber olunabilir. Böylesi bir duyguyla geleceğe doğru yol alınabilir. Zenginleşmek budur. Yarın buradaki çocuklar da gelecekteki gönüllüler olacak. Gönüllü ablalar ve ağabeyler olacaklar. Onlarda kendilerinden sonraki genç ve küçük kardeşlerine yardımda bulunacaklar. Ben Dünya Gönüllüler Günü’nde gönlünden geçenle çevresine katkı koyan herkesi tebrik ediyor, herkesi daha güzel bir dünyaya gönüllü olarak destek vermeye davet ediyorum.”

TEGV Kulp Öğrenim Birimi’nde 30 eğitim gönüllüsünün 700 öğrenciye eğitim verdiği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: