Kulp Lisesi'nden Gençlere Yönelik Madde Bağımlılığı Semineri

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde eğitim gören gençlere, Türkiye’de kullanım yaşı 13’e kadar inen madde bağımlılığı tehlikesine...

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde eğitim gören gençlere, Türkiye’de kullanım yaşı 13’e kadar inen madde bağımlılığı tehlikesine karşı bilgilendirme seminerleri düzenledi.

Kulp Lisesi Müdürlüğü tarafından organize edilen seminerlere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Halk Eğitim Merkezi salonunu dolduran gençler kendileri için düzenlenen ve iki ayrı seansta gerçekleştirilen semineri öğretmenleri ile birlikte dinledi. Seminerde konuşan Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nden Fatma Kıskanç ve Veysi Yıldız, biyolojik, sosyal ve ruhsal boyutları ile bir sağlık sorunu olan madde bağımlılığının Türkiye’de kullanma yaşının 13’e indiğine dikkat çekerek, öğrencilere bağımlılık yapan maddelerden korunmanın yöntemlerini anlattılar.

Reklam
Reklam

Seminer çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kulp Lisesi müdür yardımcılarından İlyas Akkuş ise, günümüzde sınır tanımaksızın, bir toplumdan diğerine, bir virüs gibi yayılan madde bağımlılığından gençleri korumak için okullara görev düştüğüne dikkat çekti. Kulp Lisesi’nin ilçedeki gençlerin isteklerine, yeteneklerine, kendilerini ifade etmelerine imkan hazırladıklarını belirten Akkuş “Kulp Lisesi olarak, yıllardır bu sorumlulukla çalışıyoruz. Gençlerimizin damarlarındaki enerjiyi, kültür ve sanata, bilim ve spora yönlendiriyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: