Kulp’ta 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıl dönümü, yapılan etkinliklerle...

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıl dönümü, yapılan etkinliklerle kutlandı.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93. yıl kutlamaları, sabah saat 09.00'da Hükümet konağı ününde çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törenin ardından kutlamalara Kulp Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun bahçesinde devam edildi.

Reklam
Reklam

Törende bir konuşma yapan Kulp ilçesi Merkez İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Seval Topdemir, "23 Nisan 1920 günü Cumhuriyet solunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde Bu tarihle başlayan Büyük değişim 29 Ekim 1923 ‘te Cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak,Türk Milletinin ufku açılmıştır, Büyük önderimiz Mustafa kemal Atatürk İlk meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 Gününü Ulusumuza çocuk bayramı olarak armağan etmiştir.Bir yönüyle de dünya içinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir ’’ dedi.

HEDİYELER VERİLDİ

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okullar arası düzenlenen şiir, resim, kompozisyon ve gösteri dallarında dereceye giren öğrencilere Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Belediye Başkanı M.Nesim Şimşek, Garnizon Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul, Kulp Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdusena Tel tarafında çeşitli ödüllerin verilmesiyle program son buldu.

Bu yılki programa Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Belediye Başkanı M.Nesim Şimşek, Garnizon Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul, Kulp Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdusena Tel, Daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Tören sonunda Kulp İlçe Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kulp İlçe Belediye Başkanı M.Nesim Şimşek, Garnizon Komutanı Binbaşı Orhan Yurdakul ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdusena Tel, tören komitesini tebrik etti

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: