Kulp'ta Öğrenci Meclisi Seçimleri Yapıldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılı okul meclisleri ve demokrasi eğitimi projesi kapsamında öğrenci...

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılı okul meclisleri ve demokrasi eğitimi projesi kapsamında öğrenci meclisi divan kurulu başkanlık seçimi yapıldı.

Öğrenci meclisi divan kurulu başkanlık seçimi, Milli Eğitim Şube Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları başkanlığında kurulan seçim kurulu tarafından, Kulp Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda 16 okulun öğrenci temsilcisinin katılımıyla yapıldı. Seçim öncesi konuşan Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdusena Tel, öğrencilere demokrasi bilincini yerleştirmek, çoğulculuk ve katılımcılık kültürünü oluşturmak için bu projeyi uyguladıklarını söyledi. Milli Eğitim Şube Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları ise, amaçlarının öğrencilerde demokrasi bilincini geliştirmek, liderlik özelliklerini ön plana çıkarıp, geleceğe yön veren ve değerler yaratan bireyleri yetiştirmek olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Öğrenci meclisi divan kurulu başkanlık seçimlerinde 7 aday 3 kişilik listeye girebilmek için yarıştı. Hayli heyecanlı oldukları gözlenen adaylar, seçim öncesi kendilerini ve seçilmeleri halinde yapacakları projelerini anlattı. Seçimlere Kulp ilçesinde 8 derslikli ilkokul ortaokul ve Kulp Lisesi'nden seçilen temsilciler katıldı.

Seçim sonucunda Kulp'u Diyarbakır'da temsil eden ve en çok oy alan, Kulp Lisesi öğrencisi Şükrü Koçağa, Bayır Ortaokulu'ndan Hidayet Yağmur ve Zeyrek Ortaokulu'ndan Esat Güzel seçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: