Kültür Bakanı Günay'dan 'hoca Dehhani Dizeleri'ne İlişkin Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van ziyareti sırasında 'Mem u Zin' adlı oyunun büyük...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van ziyareti sırasında 'Mem u Zin' adlı oyunun büyük bir beğeniyle izlediğini belirterek, ardından yaptığı konuşmada Hoca Dehhani'den alıntıladığı dizelerin basında aslına uygun olmayan biçimde yer aldığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 13-14 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Van ziyareti sırasında 'Mem u Zin' adlı oyunun büyük bir beğeniyle izlediğini belirterek, ardından yaptığı konuşmada Hoca Dehhani'den alıntıladığı dizelerin basında aslına uygun olmayan biçimde yer aldığını bildirdi. Günay, "Hoca Dehhani'nin 13. yüzyıldan gelen ve 'güzelliğinin ülkesi gelişmiş olsun istersen, adaletli ol ki, padişahlar ülkelerini adaletle geliştirdiler' anlamına gelen bu evrensel mesajı, basında yer aldığı şekliyle, 'adalet ister ise mülkü hüzün abadan, eyle ki padişahlar dağ ile mülkünü abad eyledi' değil, 'İster isen, mülk-ü hüsnün, abad ola, dad eyle kim, Padişahlar, dad ile mülkünü abad eyledi' olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: