Kültür Bakanı Günay'ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye çağdaş uygarlık yolundaki ilerleyişini, insan onuruna en yakışan,...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Türkiye çağdaş uygarlık yolundaki ilerleyişini, insan onuruna en yakışan, farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı Cumhuriyet rejimi ile kazandığı toplumsal iradeye borçludur" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinin ve milletin özel gurur günlerinden biri olduğunu belirten Günay, "Türkiye çağdaş uygarlık yolundaki ilerleyişini, insan onuruna en yakışan, farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı Cumhuriyet rejimi ile kazandığı toplumsal iradeye borçludur" dedi.

Reklam
Reklam

Günay, 89 yılda büyük hamleler gerçekleştiren, kültür-sanat alanında önemli başarılar kazanan Türkiye'nin, bugün artık dünyanın en çok bilinen marka turizm merkezlerinden birisi haline geldiğini ifade etti. Günay, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün milli mücadele kahramanlarımızı ve vatanımızın bütünlüğü ve birliği için canını feda eden şehitlerimizi bu özel günde bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, bütün vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: