Kültür Bakanı, Öğrencileri Doğal Kaynaklara Karşı Hassas Olmaya Davet Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, öğrencilerden doğal kaynaklara karşı hassas davranmaları ricasında bulundu. İstanbul...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, öğrencilerden doğal kaynaklara karşı hassas davranmaları ricasında bulundu.

İstanbul Aydın Üniversitesi 2012-2013 eğitim öğretim yılı akademik açılışına katılan Günay, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerden doğal kaynaklara karşı hassas davranmalarını istedi. Turizm sektöründeki gelişmeleri de anlatan Günay, turizm gelirinin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti. Müze gelirlerine de değinen Kültür Bakanı, “Müze ve ören yerlerinden 254 milyon TL gelir elde ettik.” dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, üniversitelerin sadece akademik yayın ve araştırmalar ile eğitim veremeyeceğini belirterek, “Bir üniversite yaptığı çalışmaları topluma ne kadar yansıtır ve sonuçları ürüne dönüştürürse o zaman üniversite olur.” diye konuştu. İstanbul Aydın Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın ise eğitimin gönül işi olduğunu ve üniversitenin hayallerle çıktığı yola 19 bin öğrencisi ile devam ettiğini söyledi. Aydın, 2015 yılına kadar Türkiye’nin ilk 5’ine, 2023 yılında ise dünyanın ilk 500’ü içerisine girmeyi hedeflediklerini söyledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin 8 fakülte, 3 meslek yüksekokul, bir yüksekokul, iki enstitü ve 14 merkezden oluşan kampüsü ile 19 bin öğrencisi bulunuyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: