Kültür Bakanlığı, Sınavla Dansçı Alacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı sınavla dansçı alacak. Bakanlığın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları...

Kültür ve Turizm Bakanlığı sınavla dansçı alacak. Bakanlığın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Devlet Halk Dansları Topluluğuna bağlı Amatör Gençlik Halk Dansları Topluluğu’na 50 ve Amatör Çocuk Halk Dansları Topluluğu'na da 50 amatör kursiyer dansçı alınacak. Bakanlıkça yapılan sınav duyurusunda 100 amatör dansçının, çocuklara ve gençlere halk danslarını sevdirmek, yaşatmak, kaliteli bir çalışma ile öğrenme ve bilgilenmelerini sağlamak amacıyla alınacağı kaydedildi. Sınav kayıtları 2 Kasım Cuma gününe kadar yapılabilecek. Sınav, 3-4 Kasım’da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Reklam
Reklam

Amatör Çocuk Halk Dansları Topluluğu için, 1997-2003 yılları arası, Amatör Gençlik Halk Dansları Topluluğu için ise 1989-1996 yılları arası doğumlu olmak gerekiyor. Bakanlık açıklamasında sınav girecek adayların sağlam ve düzgün bir fiziğe sahip olması, dans edebilme yeteneğine ve yeterli müzik kulağına sahip olması gerektiği vurgulandı.

Adaylardan istenilen belgeler şu şekilde sıralandı: "1 adet nüfus cüzdanı fotokopisi, 3 adet vesikalık fotoğraf, dans çalışmalarına katılmasında sağlık açısından sakınca olmadığını belirtir sağlık raporu, 18 yaşını doldurmayan adaylardan veli muvafakat namesi, 18 yaşını doldurmuş adayların adli sicil kaydı, müracaat formu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz