Kültür Bakanlığı’ndan Avrupa Ve Ortadoğu'da Tanıtım Atağı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla oluşturulan heyet, Temmuz ayından itibaren İngiltere, İskandinav, Ortadoğu...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla oluşturulan heyet, Temmuz ayından itibaren İngiltere, İskandinav, Ortadoğu ve Orta Avrupa ülkelerinde tanıtım çalışmaları yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'deki son olaylardan sonra rakip ülkelerin Türkiye'nin imajını bozma çabalarına karşı 'yeni tanıtım atağıyla' ilgili attığı adımları devam ettiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ortadoğu pazarının Türk turizmi açısından önemli pazarlardan birisi olduğu belirtilerek, "Ortak kültürel ve tarihi bağlar ve coğrafi olarak yakınlık, bölgede önemli bir tatil destinasyonu olarak seçimi noktasında ülkemizi her zaman ön plana çıkarmaktadır. Bundan dolayı her yıl ülkemize bölgeden ortalama 2.5 milyon civarında turist gelmektedir" denildi.

Reklam
Reklam

2012 yılında Türkiye'ye Ortadoğu'dan gelen turist sayısının 2 milyon 440 bin civarında olduğu kaydedilen açıklamada, Ortadoğu'dan gelen turistlerin Türkiye'de başta İstanbul olmak üzere Bursa, Yalova, Trabzon, Gaziantep, Antakya, Mersin ve Antalya gibi kentleri tercih ettiği belirtildi. 2012 yılında İstanbul'a gelen Arap turist sayısının 1 milyon 370 bin civarında olduğu ifade edilen açıklamada, Türkiye'ye gelen Arap turistlerin büyük çoğunluğunun İstanbul tarafından ağırlandığı bildirildi.

Bakanlığın Ortadoğu'ya yönelik tanıtım kampanyaları çerçevesinde öncelikle sektörle ortaklaşa tanıtım gezileri yaptığı belirtilen açıklamada, "Nitekim Turizm Bakanlığı’nın bu yıl yaz sezonunda, THY ve bu pazara çalışan büyük tur operatörlerle birlikte 4-6 Temmuz 2013 tarihlerinde İstanbul'da yapacağı tanıtım gezisi çerçevesinde 15 Arap ülkesinden 90-100 civarında sektör temsilcisi ve medya mensubu ağırlanması beklenmektedir. Etkinlik çerçevesinde Ortadoğu, Körfez ve Kuzey Afrika'dan tur operatörleri İstanbul merkezde gezdirilerek, kentin Arap turistler açısından taşıdığı tarihi ve turistik potansiyel vurgulanacak, böylece seyahat acenteleri çalışanlarının İstanbul'u daha yakından tanımaları sağlanacaktır. Sektör yetkilileriyle yapılacak görüşmeler ve yerinde ziyaretler sonrasında turizm sektörü konuklarına bir de gala yemeği verilecektir" denildi.

Reklam
Reklam

Turizm Bakanlığı'nın THY ve Ortadoğu'ya çalışan önemli acenteler arasında ortaklaşa yapılacak tanıtım gezisi çerçevesinde 35 acente-tur operatörü ve 20 civarında basın mensubunun Türkiye'de konuk edilmesinin planlandığı bildirildi. Ramazan ayı sonlarına doğru Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla Müsteşar Özgür Özaslan başkanlığında bir Bakanlık heyetinin daha önce büyük turizm pazarları olan Almanya ve Rusya için yapıldığı ve önümüzdeki hafta İngiltere için yapılacağı gibi Ortadoğu ve Körfez'i kapsayan ve bölge turizm sektörüyle birebir görüşmelerin de olacağı Dubai-Kuveyt-Katar-Riyad şeklinde bir çalıştay zinciri gerçekleştirileceği kaydedildi.

ÇELİK, ARAP TURİZM TEŞKİLATI BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada Bakan Ömer Çelik, Arap Ligi bünyesinde faaliyet gösteren Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bender B. Fehd el Fuheyd ile görüştü. Görüşmede Arap ülkelerinden Türkiye'ye daha çok turist gelmesi için yeni bir eylem planı masaya yatırıldı. Bakan Çelik, ayrıca bakanlık bürokratlarına verdiği talimatla tanıtım ataklarının yurt dışında da sürdürülmesini istedi. Müsteşar Özgür Özaslan başkanlığındaki heyet, Temmuz ayından itibaren İngiltere, İskandinav, Ortadoğu ve Orta Avrupa ülkelerinde halkla ilişkiler çalışmaları yapacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: