Kültür Bakanlığı'ndan 'muhteşem Yüzyıl' Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' hakkında yaptığı açıklamalar üzerine Bakanlığın...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Muhteşem Yüzyıl' hakkında yaptığı açıklamalar üzerine Bakanlığın bir açıklamada bulunduğu iddialarına ilişkin, "Kamuoyunda ciddi bir takım yanlış anlamalara yol açabilecek bu haberler hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 'Başbakanın eleştirdiği dizi ile ilgili Bakanlıktan açıklama' ve 'Bakanlıktan Muhteşem Yüzyıl tepkisi' yönündeki haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bakanlığımızın Sayın Başbakanın Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ilgili olarak kullanmış olduğu ifadeler üzerine açıklamada bulunduğu ve hatta tekzip ettiği gibi bir izlenim yaratacak üslup ve başlıklar kullanıldığı üzüntü ile müşahede edilmiştir" denildi. Kamuoyunda ciddi bir takım yanlış anlamalara yol açabilecek bu haberlerin hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmadığı bildirilen açıklamada, konu ile ilgili olarak Bakanlığın bir açıklamada bulunulmadığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Öte yandan, haberlerde 'açıklama' denilerek başlıklara çekilen ifadeler Bakanlığımız Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'in 24 Kasım'da Edirne'de düzenlenen 'Meriç Köprüsü Konuşuyor' başlıklı UNESCO toplantısında yapmış olduğu konuşmadan bölümlerdir. Sayın Başbakanımızın Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili ifadeleri ise, bundan bir gün sonra, Kütahya'da Zafer Havalimanı'nın açılış töreninde yapmış olduğu konuşmadan alıntılanmıştır. İyi niyetle ve tarafsız bakıldığında kolaylıkla görüleceği üzere, ne Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik Sayın Başbakanın Kütahya konuşması üzerine görüş bildirmiş ne de Bakanlığımız bu konuda bir açıklamada bulunmuştur."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz