Kültür Başkenti'ne Akademik Destek

Kafkas Üniversiteleri Birliği Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve TÜRKSOY Genel...

Kafkas Üniversiteleri Birliği Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Purtaş, bazı temaslarda bulunmak için Eskişehir'e geldi.

Vali Dr. Kadir Koçdemir ile de toplantı yapan heyet "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" gündemi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasından dolayı mutluluk duyduğunu ve bu süreçte Eskişehir için gereken her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu belirtti. Ayrıca Kafkas Üniversiteleri Birliği olarak Eskişehir’de somut olarak faaliyet göstereceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Fırat Purtaş'da bilimsel, kültürel, sanatsal araştırma, inceleme ve etkinlikler yaparak, kültürel birliği ve dayanışmayı sağlayacak projeleri Eskişehir’de hayata geçirerek, Türk kültürünün uluslararası düzeyde benimsenmesini ve yaygınlaştırılmasını istediklerini söyledi. Purtaş ayrıca “Türksoy’un amaçlarından biri de Türkçeyi, edebiyatı, kültür ve sanatı, gelenek ve görenekleri gelecek kuşaklara aktarmak için gereken ortamı yaratmaktır. Eskişehir kültürel, sanatsal, tarihi ve sosyal zenginlikleri ile böyle bir ortama fazlası ile sahiptir.” dedi.

Korkmaz, Eskişehir için yapacakları katkının sadece 2013 ile sınırlı kalmayacağını, devam eden süreçte de Eskişehir’e önemli ölçüde sosyal, kültürel ve ekonomik katkıları olabilecek programlarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: