Kültür Belgeli Yatırımlara Enerji Desteği

Kültür ve Turizm Bakanlığınca kültür belgesi verilen yatırım veya girişimlere enerji desteği sağlanacağı açıklandı.

Yazılı bir açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, “17.07.2004 tarihli ve 5225 sayılı Kültür Yatırımları ve Girişimlerini Teşvik Kanununun 5'inci ve 6'ncı maddelerine dayanılarak hazırlanmış olan "Kültür Yatırım ve Girişimlerine Gelir Vergisi Stopajı, Sigorta Pirimi, İşveren Payı ve Su Bedeli İndirimi ile Enerji Desteği Uygulamasına Dair Yönetmelik" kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığımızca kültür belgesi verilen yatırım veya girişimlere enerji desteği sağlanacaktır.

Bu bağlamda; kültürel alandaki belgeli yatırım veya girişimcilere kullandıkları ve bedelini fatura döneminde peşin olarak ödemiş oldukları faturalarda kayıtlı doğalgaz ile aktif elektrik enerjisi tüketim bedeli üzerinden 5 yıl süreyle % 20 oranında Bakanlığımızca yardım uygulanacaktır. Konuya ilişkin olarak Kültür ve Turizm Bakanlığının 2012/10 sayılı genelgesinde konuyla ilgili daha açıklayıcı bilgiler bulunmaktadır.

Reklam
Reklam

Ayrıca; konu hakkında daha açıklayıcı bilgi edinmek isteyen yatırım veya girişimcilerin Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne müracaat etmeleri durumunda daha açıklayıcı bilgiler yetkililer tarafından sunulacaktır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: