Kültür Elçileri İstanbul'da

Kula Belediyesi, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çekül Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “ Kentler...

Kula Belediyesi, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çekül Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “ Kentler Çocuklarındır” sloganıyla başladıkları 13-14-15 Ocak tarihlerinde Kula’da eğitim alan öğrenciler İstanbul’da Kula’yı tanıtacak.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kültür Elçileri Projesi Kula Koordinatörü Kula Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ümit Avcı, Yeni kuşakların yaşadıkları yörenin tarihi, doğal ve kültürel birikimini öğrenmeleri, uygulamalı çalışmalarla kentlerinin kimliğini yaşayarak hissetmeleri ve geleceğe taşıyabilmeleri için uygulanan eğitim programının kültürel sürekliliğin sağlanmasını hedeflediğini söyledi. Avcı: “ 13-14-15 Ocak tarihlerinde Kula’da gerçekleşen Kültür Elçileri Eğitimine Kenan Evren, Vali Muzaffer Ecemiş ve 4 Eylül Ahmet-Sabahat Özmen ilköğretim okullarından toplam 26 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kültür Elçileri eğitimi, ÇEKÜL Vakfı’nın gönüllü eğitmenlerinin desteğiyle, yerel uzmanların tarafında da desteklendi. Kula Belediyesi’nin tam destek verdiği projenin son aşamasında 26 Kültür Elçisi İstanbul’da düzenlenecek olan törende Kula’nın kültürel değerlerini anlatacaklar” dedi.

Reklam
Reklam

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise Çekül Vakfı ve ETİ Şirketler gurubu tarafından ortaklaşa düzenlenen Kula Kültür Elçileri’ne her zaman destek vereceklerini söyledi. Aşkın: “ Kula bağrında köklü bir tarih saklıyor. Kent Turizminde 3 bin tarihi evi, İnanç Turizminde Yunus Emre-Tabduk Emre, Doğa Turizminde Türkiye’nin en genç yanardağları ve 137,5 hektar alanda perilerin armağanı Kuladokya, Kültür Turizminde el sanatları-demirciler arastası ve bakırcılar arastası, Sağlık Turizminde Romalılardan kalma tarihi Emir Hamamları Turizmin beşibirliğiyiz. Beşi Bir Yerdesini koynunda taşıyan tek şehir olmanın onurunu bizimle paylaşarak tüm Türkiye’ye duyuracak olan Kula Kültür Elçilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: