Kültür Evlerinde Tekvando Öğrendiler

Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde verilen kurslara katılan tekvando öğrencilerinin ‘Üçüncü Dönem Kuşak Terfi Sınavı’ yapıldı....

Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde verilen kurslara katılan tekvando öğrencilerinin ‘Üçüncü Dönem Kuşak Terfi Sınavı’ yapıldı. Levent Çetin Topçuoğlu ve Yamaçlı Mevlana Kültür evlerinde ailelerin de izlediği sınavlara Türkiye Tekvando Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Avcı’da katıldı.
Yaz boyu süren çalışmalar sonucunda kuşak terfi sınavına katılan öğrenciler heyecanlı gözükürken ailelerde çocuklarının bu mutlu anlarına ortak oldu. Çocuklarının sokaktan kurtulup sporla meşgul olmasını ve yetkin hocaların nezaretinde çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren aileler Yüreğir Belediye Başkanımız Mahmut Çelikcan’a teşekkür etti.
Kültür evlerini yaparken amaçlarının kadınlar ve çocukların eğitilmesi olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, şu ana kadar 5 kültür evinin tamamlandığını Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndekinin ise tamamlanmak üzere kaydetti. Başkan Çelikcan “Görev sürem sonunda bu evlerin sayısını 10’na çıkarmak istiyorum. Çünkü buralarda çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik yararlı ve çok güzel hizmetler var. Gençlerimizin iş bulmalarına yönelik mesleki eğitimler verilirken, kadınlarımıza yönelik el sanatları, biçki-dikiş gibi günlük hayatlarını kolaylaştıracak kurslar açılıyor. Çocuklarımıza yönelik ise derslerine yardımcı olacak kursların yanı sıra bilgi ve becerilerini geliştirmeye yönelik sportif eğitimler veriliyor. Bu sayede çocuklarımız sokaklarda edinebilecekleri kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar. Hocalarımızın kontrolünde hem eğitimlerini alıyorlar hem de eğleniyorlar.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz