"Kültür Mutfakta Pişer" Projesi

Mavi Nokta Gençlik Grubu'nun Gençlik Değişim Programı çerçevesinde hazınladığı ve AB'den hibe desteği almaya hak kazanan "Kültür Mutfakta Pişer" projesi,

Mavi Nokta Gençlik Grubu'nun Gençlik Değişim Programı çerçevesinde hazınladığı ve AB'den hibe desteği almaya hak kazanan "Kültür Mutfakta Pişer" projesi, 2-9 Ekim tarihlerinde hayata geçecek.

Proje koordinatörü Mehmet Şafak Kılıç, yaptığı açıklamada, insan yaşamındaki hızlı değişim, alışkanlıklar, yeni yaşam koşulları ve teknolojideki hızlı ilerlemelerin yemek ve içeceklerin de değişime uğramasına neden olduğunu vurguladı.

Projede, farklı ülkelerin kültürel değerlerini öğrenip, Türk kültürünü öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Kılıç, şu bilgileri verdi:

Reklam
Reklam

"Küçük ödevlerle ülke kültürlerinin tanıtılmasını sağlayacağız ve yaptıracağımız workshop çalışmalarında farklı ülkelerdeki gençler arasında karşılıklı anlayışı güçlendireceğiz. Bizde 'su küçüğün, sofra büyüğün' diye bir söz vardır. Çünkü öncelikle büyükler sayılmalı, küçükler de korunmalıdır. Geleneklerimiz ve dinimiz, korunmada önceliği çocuğa vermiştir. Çünkü çocuk daha güçsüz ve dayanıksızdır. Saygıda ise önceliği büyüklere vermiştir, çünkü çocuğun bütün ihtiyaçlarını karşılayan odur. Diğer ülkelerin de buna benzer önem verdikleri değerleri öğrenerek, birbirimizi daha iyi anlamaya ve saygı duymaya başlayacağız."

Sağlıklı yaşamın gençler arasında fazla önemsenmediğinden yakınan Kılıç, "Çoğu genç, fast food tarzı yemeklerle öğünlerini doldurmakta ve düzenli yemek yeme alışkanlığı kazanmamaktadır. Bu da ileri ki yaşlarda gençlerin obezite başta olmak üzere birçok hastalıkla yüz yüze kalmasına neden olmakta. Biz projemizde bu konunun da önemine dikkat çekeceğiz. Düzenli ve dengeli beslenmenin, bunun yanında sporun bu konudaki önemine dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Projeye İspanya, Romanya ve Slovakya ile Türkiye'den 30 kişinin katılacağını belirten Kılıç, "Proje süresince yerel yöneticileri ziyaret edeceğiz, her ülkenin kültürel yiyeceklerinin yapımını öğreneceğiz. Katılımcılara mantı, yağlama ve diğer lezzetlerin yapımını öğreteceğiz. Kayseri mutfağının dünyaya tanıtılması için çalışma yapacağız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: