Kültür Parkın Güneş Enerjisiyle Aydınlatma Projesi Başlayacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kültür Parkı'nın güneş enerjisiyle aydınlatma projesine başlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kültür Parkı'nın güneş enerjisiyle aydınlatma projesine başlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, belediye tarafından 2010 yılı Mali Destek Programı kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan ve hibe almaya hak kazanan Atatürk Kültür Parkı'nın güneş enerjisiyle aydınlatılması projesinin kısa sürede başlatılacağını belirtti.

Projenin ardından Türkiye'de güneş enerjisiyle aydınlatılacak en büyük parkın Atatürk Kültür Parkı olacağını ifade eden Akaydın, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Atatürk Kültür Parkı, 3 ayda revize edildikten sonra güneş enerjisiyle sağladığı elektrik ile en büyük açık hava parklarından biri haline gelecek. Antalya'nın 'Güneşkent' olması yolunda çalışıyoruz. Güneşev Projesi'nin ardından içinde güneş enerjisi bulunan projelerimize hız vereceğiz. Antalya halkının yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Güneş enerjisi ve temiz enerji kaynaklarını kullanmak, yaşam kalitesini yükseltmede büyük yol almamızı sağlayacak."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: