Kültür Şöleni'ni 3 milyon kişi gezdi

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında İzmir'de düzenlenen Kültür Şöleni'ne...

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında İzmir'de düzenlenen Kültür Şöleni'ne yaklaşık 3 milyon kişinin katıldığı açıklandı.

Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni Koordinatörü Aydın Panayır, şölene beklediklerinin çok çok üstünde bir ziyaretçi akını olduğunu söyledi.

2003 yılında 17 ülke ile başlayan Türkçe Olimpiyatları'na bu yıl 140 ülkeden katılımın olduğunu ve İzmir'deki Kültür Şöleni'nde üç gün boyunca İzmirlilerle birlikte olduklarını kaydeden Panayır, "24 Mayıs'tan bu yana İzmir Kültürpark Fuar alanındayız. Öğrencilerimizle biz dünyayı İzmir'e taşıdık. Türkiye'de İzmir'e taşındı. Bizim beklediğimiz sayının çok üzerinde bir katılım gerçekleşti. Aldığımız bilgiler neticesinde 3 milyon kişi Kültür Şöleni'ni gezdi." dedi.

Reklam
Reklam

Kültür Şöleni'ne gelen kişilerin 3-5 saat içinde kısa bir dünya turu yaptığını aktaran Koordinatör Panayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelen öğrencilerimiz, bizim halkımızla buluştu, kucaklaştı. Vatandaşlarımıza, kendi ülke stantlarında ülkelerini Türkçe olarak anlattılar. Bütün herkes bu çocukları şaşkınlıkla izledi. Öğrencilerimiz siz gidin istiharet edin biraz dinlenin dememize rağmen, 'Bize Türk halkı çok ilgi alaka gösterdi. Biz onlarla konuşacağız. Tanışacağız' diyerek stantlarından bir an olsun ayrılmadılar."

Koordinatör Panayır, Kültür Şöleni'nin İzmir'de gerçekleşmesinde katkıları bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZFAŞ yetkilerine de teşekkür etti.

Kültür Şöleni sona ermesine rağmen Türkçe Olimpiyatları'nın 16 Haziran'a kadar süreceğini hatırlatan Aydın Panayır, 9 Haziran Atatürk Stadı'nda yapılacak il programı etkinliğine de bütün İzmirlileri beklediklerini sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Tüm haberler