Kültür Ve Sanat Galerisi'nin Temeli, 19 Nisan'da Atılacak

Kültür ve Sanat Galerisi ile oluşturulacak Sanat Sokağı'na inşa edilecek yapıların temeli, 19 Nisan'da atılacak.

Kültür ve Sanat Galerisi ile oluşturulacak Sanat Sokağı'na inşa edilecek yapıların temeli, 19 Nisan'da atılacak.

Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Hizmet Binası yanındaki alanda yapılacak Kültür ve Sanat Galerisi ile Sanat Sokağı'na inşa edilecek yapıların temel atma törenine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılacağı belirtildi.

Toplam inşaat alanı 6 bin 756 metrekare olan Kültür ve Sanat Galerisi'nin 3 blok ve 3 kattan oluştuğu, çelik yapı çatı sistemiyle betonarme sisteminden oluşacak galerinin içerisinde 375 metrekare kent panoraması, 375 metrekare de kent müzesi, ofisler ve öğretmen odaları ile heykel, çömlek, mefruşat, kara kalem, el sanatları, ahşap, fotoğraf, müzik, takı, çini, bez bebek, vitray, minyatür, ebru, hat, tezhip ve yağlı boya atölyelerinin bulunacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, galerinin bin 927 metrekarelik yarı açık avlusunun ise sergi alanı olarak kullanılacağı kaydedildi.

3 bin 510 metrekare alanda oluşturulacak Sanat Sokağı'nda yapılacak 6 konaktan bazılarının 3, bazılarının ise 4 katlı olacağı belirtildi.

Yapıların, gençlik merkezi, kent müzesi, Malatya mutfağı, kitap kafe, sohbet kafe, türkü kafe ve halıcı konak olarak kullanılacağı ifade edildi.

Muhabir: Tuba Karahan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: