Kültür Ve Turizm Bakanı Çelik Adana'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "AK Parti'den önce Allah'ın mübarek bir şekilde yarattığı dilleri yasakladılar. İnsanların ana dillerini yasakladılar.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "AK Parti'den önce Allah'ın mübarek bir şekilde yarattığı dilleri yasakladılar. İnsanların ana dillerini yasakladılar. 'Kürdüm' diyene asimilasyon politikası uyguladılar. 'Sen başka bir şeysin' dediler" dedi. Merkez Seyhan ilçesine bağlı Gülpınar Mahallesi'nde açık hava toplantısında halka hitap eden Çelik, AK Parti öncesinde Türkiye'de insanların ana dillerinin dahi yasaklandığını ifade etti. Her dilin kutsal olduğuna işaret eden Çelik, kendi kimliğini ifade eden insanların ise asimilasyona maruz kaldığını kaydetti. Çelik, şöyle konuştu: "11 yıl evvel aranızda kendi ana dilinizi konuştuğunuzda başınıza ne geleceğinizden emin miydiniz? Allah insanları çeşit çeşit yarattı. Türk, Kürt, Arap, Fransız, İngiliz. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Bütün diller; Türkçe, Arapça, Kürtçe, Fransızca, hepsi Allah'ın ayetleridir. Her insanın dili mübarektir. AK Parti'den önce Allah'ın mübarek bir şekilde yarattığı dilleri yasakladılar. İnsanların ana dillerini yasakladılar. 'Kürdüm' diyene asimilasyon politikası uyguladılar. 'Sen başka bir şeysin' dediler. 'Arabım', 'Lazım' diyene 'sen başka bir şeysin' dediler. İnsanların kimlikleri üzerine baskı kurdular. İnsanların özgür iradelerinin üzerine baskı kurdular. Bu mahallelerde yaşayan kardeşlerim o zamanın baskılarını çok iyi bilirler. Kendi ana dilleri üzerindeki baskıları çok iyi bilirler. Ama bu baskıları kim kaldırdı? Sizin kurduğunuz AK Parti kaldırdı." Milletin verdiği destekle ülkenin koalisyonlardan kurtulduğunu belirten Çelik, koalisyondan kurtulan ülkenin enflasyonlardan, ekonomik krizlerden de kurtulduğunu dile getirdi. Bakan Çelik, "Türkiye artık eskisi gibi herhangi bir krizle sarsılan bir ülke değil. Türkiye askeri gibi birtakım güç odaklarının, çıkar odaklarının, milli iradeyi istediği zaman sakatlayabileceği bir ülke değil. Türkiye'de askeri darbeler dönemi kapandı. Milli irade üzerindeki baskılar kalktı. Bu kalktığı zaman ne oldu? İstikrar geldi. Tek başına AK Parti istikrarlı bir şekilde Türkiye'yi yönetti" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: