Kültür Ve Turizm Bakanı Çelik, Suriyeli Sığınmacıları Ziyaret Etti

ADANA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'daki Sarıçam Konaklama Tesisi'nde misafir edilen Suriyeli sığınmacıları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

ADANA - Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'daki Sarıçam Konaklama Tesisi'nde misafir edilen Suriyeli sığınmacıları ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Bakan Çelik, burada yaptığı açıklamada, ülkelerinden kaçarak gelen Suriyelilerin, ikinci vatanları olan Türkiye'de misafir olduğunu dile getirdi. Suriyeliler için en kısa zamanda sıkıntılarının sona ermesi ve bir sonraki bayramı kendi ülkelerinde kutlamaları temennisinde bulunan Çelik, Türkiye'nin, ihtiyaç duydukları sürece aynı kardeşlik duygusuyla Suriyelileri misafir etmeye devam edeceğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyetinin Suriye'deki zulmün sona ermesi için elinden geleni yaptığını belirten Çelik, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti, sizin buralara kaçmanıza sebep olan zalime karşı sesini en yüksek biçimde yükseltiyor. Bu zalimin zulmünün durması için devlet ve millet olarak elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Burası sizin ikinci ülkeniz ama isterdik ki buraya zulümden kaçarak değil, normal zamanlarda misafir olarak gelesiniz. İnşallah ileride bu da gerçekleşir. Adana sizi, ihtiyaç duyduğunuz müddetçe bağrına basmaya devam edecek. Ankara Şam'ın kardeşidir. Adana Halep'in, Humus'un kardeşidir. Adana'nın, İstanbul'un, Ankara'nın sokaklarını nasıl biliyorsak şu anda da Şam'ın bütün sokaklarını, Halep'in, Humus'un bütün sokaklarını, oralarda ne olduğunu sizin kadar takip ediyoruz. Bütün dünya sussa da Türkiye Suriye'deki zalime karşı sesini yükseltmeye devam edecek ve ebediyen sizinle kardeşlik bağını sürdürecektir." Bakan Çelik, ayrıca, AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldikten sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde polislerle ve Tamer Cingöz Kışlası'nda askerlerle bayramlaştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: