Kültür Ve Turizm Bakanı Çelik'ten, Osman Hamdi Bey'in Ölüm Yıldönümü Nedeniyle Mesaj

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Osman Hamdi Bey’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı....

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Osman Hamdi Bey’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çelik, Türk sanatının önünü açan, 'kaplumbağa terbiyecisi'ni renklerle meydana getiren Osman Hamdi Bey’in bıraktığı emanetin, farkında olduklarını vurguladı.

Bakan Çelik mesajında, şunları kaydetti: "Bugün, adının önüne gelen her unvan için 'ilk' ya da 'en iyi' olma özelliğini de beraberinde taşıyan, bilimsel çalışmalarıyla çağ içinde çağ açan, sanatsal yapıtlarıyla kişinin duygusal ve düşünsel dünyasında evrim yapan bir aydını anıyoruz. Osman Hamdi Bey’in aramızdan ayrılmasının üzerinden bir yüzyıldan fazla geçti. Geldiğimiz noktada gerek sanat, gerekse sanat tarihi için attığımız her adımda yeniden ve yeniden onun ileri görüşlülüğü karşılıyor bizi. Arkeolog, müzeci, ressam ve belediye başkanı Osman Hamdi Bey, ünlü İskender Lahidi’ni bularak dünyaya armağan eden, tarihin izlerine ev sahipliği yapan çağdaş Türk müzeciliğini kuran, birçok önemli kişiliği yetiştiren Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin temellerini atan büyük isim olmanın yanı sıra, ilk Türk ressamlarından biri ve Türk resminde figürlü kompozisyon kullanan ilk ressam olarak tarihe geçti. Uluslararası arenada dünya mirasına büyük hizmette bulunarak vazgeçilmez bir yer edinen sanat tarihimizin ve önemli yapıtlarla ses getiren Türk sanatının önünü açan bu yüce kişiliği minnet ve şükran ile anarken, 'kaplumbağa terbiyecisi'ni renklerle meydana getiren Osman Hamdi Bey’in bize bıraktığı emanetinin farkında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: