Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin markaya ve bilinen isimler çıkarmaya ihtiyacı olduğuna vurgu...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin markaya ve bilinen isimler çıkarmaya ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, “Bir hayalim var. Hep bunu söyledim. Yakın bir tarihte, çok uzak olmayan bir tarihte dünyada belli bir kültür düzeyinde ve gelir düzeyindeki insanlar Türkiye’yi görmemişse yaşamlarında bir eksiklik göreceklerdir. Türkiye’yi görmeyen insan hayatında bir eksiklik hissedecek. Türkiye’yi görmek dünyada çok köklü, derin bir kültürle tanışmak anlamına gelecek. Arkadaşlarımızla birlikte bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Antalya'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Odeon Tourism International’ın(OTI), Antalya Kültür Merkezi’nde(AKM) düzenlenen 20. Kuruluş Yıldönümü etkinliklerine katıldı.

“Türkiye’de Turizmin 150. Yılı” konulu sergiyi gezen Bakan Günay, daha sonra gecenin açılış konuşmasını yaptı.

Antalya’da değil, Konya’da Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anma etkinliklerinde olması gerektiğini anımsatan Bakan Günay, “Ama bu akşam iki önemli etkinlik bir araya geldi. Ben Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi bizim çalıştığımız alanın en büyük duayeni sayıyorum. Çünkü, ‘Gel, ne olursan ol yine gel’ diyen çağrı aslında bizim çağrımız. Barışa çağrı, turizm aslında barışa çağrıdır” şeklinde konuştu.

"BARIŞI TURİZM KURABİLİR"

Turizmi sadece ekonomik gelişme alanı olarak görmediğini kaydeden Bakan Günay, “ Türkiye’nin dünyada her alanda büyük markalar çıkarması gerekir. Geride bırakılan yüzyıldaki savaşlar nedeniyle turizm kavramı evrensel hale gelemedi. Geride bıraktığımız yüzyıl talihsiz bir yüzyıl. Şimdi yeni yüzyılın içindeyiz. Bu yeni yüzyıla bakarken insanca, barış içinde yeni bir dünya hayal ediyoruz. Bunu turizm kurabilir. Çünkü, Yunus Emre’nin dediği gibi ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’. Tanış olmak insanları birbirine tanıştırmak işi kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

TURİZMİN ÖNEMİNİ İŞARET ETTİ

Odeon Turizmin, Rusya’dan 1.5 milyon turist taşıyan bir firma olduğunu açıklayan Bakan Günay, “Bundan 20 yıl önce 500 bin insanın Rusya’dan Türkiye’ye gelebileceğine inanmazken, şimdi 4 milyon insan Rusya’dan Türkiye’ye geliyor. Bu rakamı önümüzdeki 10 yıl içinde 10 milyona çıkarmayı bekliyoruz. Toplumları şehirleri, milletleri, ülkeleri birbirleriyle kaynaştıran sektör turizm sektörü. Turizm sektörü barışı kuran bir sektör. Gelecekte daha adaletli dünyayı kuracak olan sektör bence turizm sektörüdür. O yüzden turizmde çalışan arkadaşlarımı geleceği kuracak olan insanlar olarak selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

BAKAN GÜNAY’IN HAYALİ

Türkiye’nin markaya ve bilinen isimler çıkarmaya ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Bakan Günay, “Bir hayalim var. Hep bunu söyledim. Yakın bir tarihte, çok uzak olmayan bir tarihte dünyada belli bir kültür düzeyinde ve gelir düzeyindeki insanlar Türkiye’yi görmemişse yaşamlarında bir eksiklik göreceklerdir. Türkiye’yi görmeyen insan hayatında bir eksiklik hissedecek. Türkiye’yi görmek dünyada çok köklü, derin bir kültürle tanışmak anlamına gelecek. Arkadaşlarımızla birlikte bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz.”

Reklam
Reklam

"TARİHİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKILMALI"

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ise, büyümenin, büyürken de insanlara ne hissettirdiğinizin çok önemli olduğunu kaydederek, “Almanya ve İngiltere dendiği zaman akla belli başlı markalar gelir. Türkiye için de OTI Holding bir marka olarak akıllara geliyor. Bu markalarımız var ama özellikle Akdeniz Havzası’nda tarihin, kültürün, coğrafyanın eşsiz değerlerin üzerinde oturuyoruz. Ama bozmamak için yeniden gayret göstermemiz lazım. Sorgun Ormanları, Titreyen Göl Havzası ve tabi peyzaj Antalya’da eşsiz. İbradı’dan Kemer’e, Korkuteli’nden Kaş’a hepsi birbirinden farklı. Bu güzellikleri koruyarak, sahip çıkarak geleceğe dönük olarak taşımamız lazım. Bunlara sahip olarak, bunları kazandırmamız lazım. Bu sadece ne Turizm Bakanlığı’nın ne de Antalya Valiliği’nin için bu turizmden ekmek yiyen, Antalya’da yaşayan herkesin görev alanına girmektedir. Bunun için de mutlaka turizm sektörünün çok güzel otellerimiz var, ama bir araya gelerek bir üst yönetim mi olur, bir dernek mi olur İstanbul’daki TÜSİAD benzeri bir dernek kurup buraları korumamız lazım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş ise OTI Holding’in bugün turizmin her kolunda 15 iştiraki ve 3 binin üzerindeki profesyonel çalışanıyla 26 ülkede ve 5 kıtada faaliyet gösteren uluslararası bir oyuncu olduğunun altını çizdi.

20 YILDA 9 MİLYON TURİST

Bektaş şöyle konuştu:

“26 destinasyona taşıdığımız turistleri OTI kalitesi ve güveniyle ağırlıyoruz. 20 yılda yaklaşık 9 milyon turiste hizmet verdik. Dünya Turizm Örgütü’nün yaptığı dünya sıralamasında bir tek Türkiye bir üst basamağa çıktı. 2010 yılındaki verilere göre 7. sırada olan Türkiye, 2011 yılında 6. sıraya yükseldi. Turizm farklı uluslardan insanların yüz yüze iletişim kurması nedeniyle küresel ticaret ve futboldan daha fazla etki yaratan bir sektördür. Dünya barışına önemli katkılarda bulunur.”

HEDİYELER

Konuşmaların ardından Bakan Günay, OTİ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş’a Bakanlığın çalışmalarından şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun kitabını hediye etti. Bektaş ise Bakan Günay’a İznik yapımı porselen tabak hediye etti. Gecede Türk turizminin gelişmesine destek verenlere de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Reklam
Reklam

Gece, Anadolu’nun Kayıp Şarkıları Konseri ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz