Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Van Gezisi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van Kalesi’nde yapımına başlanan Urartu yolu ile arkeolojik kazı...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van Kalesi’nde yapımına başlanan Urartu yolu ile arkeolojik kazı alanında incelemelerde bulundu.

Bakan Günay, ilk olarak Van Kalesi'nde yapımına başlanan Urartu yolu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Van Kalesi ilee kalenin kuzeyinde bulunan höyüklerdeki kazı alanlarını gezen Bakan Günay, ortaya çıkartılan mezarlarda incelemelerde bulundu. Kazı Başkanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Erkan Konyar'dan bilgi alan Günay, arkeologlar tarafından yeni bulunan Urartu dönemine ait ve yaklaşık 3 bin yıllık olduğu tahmin edilen 'Sunma' kabını inceledi. Kazılar sırasında hiçbir hasar görmeden gün yüzüne çıkan sunma kabı hakkında bilgi alan Bakan Günay, böyle bir eserin bulunmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Bakan Günay, gazetecilere kısa bir bilgi vererek, “Burada hem Müslüman hem de Hristiyanların mezarları bulunuyor. Gerek Müslüman ve gerekse Hristiyanlar inancı gereği mezarlara değerli eşyalar bırakmıyor. Oysa ki bir çocuğa ait mezarda 2 adet çocuk bileziği bulundu. Ve yine sunma kabında bir yabani keçi figürü var. Bu da yöre halkının hem çocuklara hem de hayvanlara büyük değer verdiğini gösteriyor” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: