Kültür Ve Turizm Bakanı Günay'dan 'sivas Olaylarının 19 Yıldönümü Mesajı'

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas Olayları’nın 19. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Bakan Günay...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sivas Olayları’nın 19. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bakan Günay mesajında, Sivas’ta 2 Temmuz 1993 yılında yaşanılan ve 37 aydının yaşamını yitirdiği katliamı her yıl olduğu gibi yine üzüntü ve nefretle andığını belirterek şöyle dedi:

"İnançlarımızda ve hukukumuzda amaçsız, hedefsiz, vebalsiz bir insanı öldürmek bütün insanlığa kastetmek ile eş değerdir.Bu ilahi hukukta insanlığa karşı işlenen suçun adıdır.Madımak Oteli’nde yaşanılan bu insanlık suçu yalnızca bir kitleye yönelik değil ulusal birlik ve bütünlüğümüze karşı bir saldırıdır. Bu utanç verici saldırının üzerinden geçen yıllar acımızı bir nebze olsun dindirememiştir. Her yıl katlanarak artan acımız davada bir sonuca ulaşılamamasıyla daha da artmıştır.Ülkemizin bir dönemler içine düşürülmeye çalışıldığı bu sinsi tuzakları unutmayacağımızın altını çiziyor, 19 yıl önce Madımak Otel’de yitirdiğimiz ülkemizin demokrat insanlarını, değerli sanatçılarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, milletimizin Sivas'ta ve başka yerlerde yaşadığı acıların bir daha hiç yaşamamasını bütün içtenliğimle diliyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: