Kültür Ve Turizm Bakanı Müsteşarı Özgür Özaslan;

Kars'ta bir takım gezi ve incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, ...

Kars'ta bir takım gezi ve incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Kars'ın diğer şehirlerle kıyaslandığında tabyalar şehri olarak avantajlı olduğunu belirtti.

Özaslan, Kars'ın gelişmesinde, kalkınmasında model olarak, sektörel olarak tarım, hayvancılığın yanı sıra turizminde çok önemli bir sektör olduğuna dikkat çekti.

Kültür, tarih turizmi, kış turizmi, doğa turizminin bir arada mütalaa edildiğinde Kars'ın öne çıktığını ifade eden, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan; "Biz bunu nasıl daha ileriye taşıyabiliriz bunun çalışmalarını yapmak üzere buradaydık. Ebul Hasan Harakani türbesinin Kars için çok önemli bir çekim unsuru olması gerektiğine inanıyoruz. Maalesef yeteri kadar bilinmiyor. Bu şahsın geçmişte yaptığı hizmetler iyi anlaşılsa inanç turizmi açısından çok önemli bir çekim merkezi olabilir" dedi.

Reklam
Reklam

KARS TABYALAR ŞEHRİ

Kars'ın diğer illerle kıyaslandığında avantajı olan noktasının bir tabyalar şehri olması olduğunun altını çizen Özaslan; "Türkiye'de en fazla tabyanın olduğu şehir Kars'tır. Burada 46 tane tabya var. Dünya kalıcı miras listesinde Türkiye'nin 10 tane daimi listede yeri var. Geçici listede de 38 oldu. Bu 38 yere son ilave edilen birisi de Kars. Ani tarihi kenti. Bu çok önemli. UNESCO gibi dünya ölçeğinde çalışmalar yapan bir örgütün Türkiye'de ki geçici miras listesine Ani ören yerini de koyması Kars için büyük avantaj. Kars'ın artık bir marka değeri var. 2023 Türkiye turizm stratejisinde 15 marka şehir arasında Kars'ta bulunuyor. Ancak UNESCO'nun da Ani'yi buna dahil etmesi son derece anlamlı' diye konuştu.

SADECE KARS'TA DEĞİL, BÜTÜN ANADOLU'DA ÇEVRE DÜZENİYLE İLGİLİ BİR TAKIM EKSİKLİKLER VAR

Altyapıda sadece Kars'a münhasır eksiklikler değil, çevre düzeniyle ilgili çeşitli eksikliklerin bütün Anadolu'da olduğunu belirten Özgür Özaslan; "Medeni bir şehir altyapısının oluşturulması lazım. Son derece iyi niyetli başarılı çalışmaların yapıldığını gördüm. En önemli konu bir uyanış var, bir bilinçlenme var, algılamada bütünlük var. Herkes kültür ve turizm alanında Kars ölçeğinde bir şeyler yapma ve turizm paydasında da bir şeye sahip olma açısından bir çalışma içerisinde. Kaz üreticisinden tutun obsidyen taşını işleyene kadar. Eğer ekonomik süreç içerisinde kültür ve turizm endüstrisi Kars'ta parlarsa, yerel halkta katılımı sağlarsa, bundan ekonomik olarak fayda temin ederse bu işler daha iyi idrak edilecek genç nesiller tarafından ve daha önem verilecek. Yatırımlar daha da artacak. Yeni açıklanan teşvik kararnameleriyle 6'ncı bölgede bulunan Kars'ta diğer sektörlerde olduğu gibi kültür turizm sektöründe de yeni yatırım imkanları bulacağına inanıyorum' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Özaslan, gelecek turizm türlerinin hepsine Kars'ın sahip olduğunu, çünkü kıyı turizminin bu popülerliğini kaybedeceğini, insanların daha ekolojik, daha doğal ortamlarda tarihle kültürle buluşacak ortamları tercih edeceğini kaydetti.

Basın Mensuplarına açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ile birlikte basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: