Kültür Ve Turizm Bakanı Ömer Çelik:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "EXPO heyetinin teknik incelemelerinin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. İnşallah...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "EXPO heyetinin teknik incelemelerinin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. İnşallah gezi sonunda İzmir'in EXPO adaylığı konusunda bütün aşamalar kaydedilmiş olacak" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) EXPO heyeti onuruna Hilton Otel'de yemek verdi. Yemeğe, Bakan Yıldırım'ın yanı sıra, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik katıldı. Yıldırım, yemekten önce yaptığı konuşmada, EXPO Değerlendirme Heyeti'nin temasları çerçevesinde bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildiklerini, kendilerinin de heyetle öğle yemeği yiyeceğini belirtti. Yıldırım, heyetin İzmir'de EXPO 2020 hazırlıklarını yerinde incelemek üzere Pazartesi gününden bu yana Türkiye'de bulunduğunu ve Ankara programının ardından ülkeden ayrılacağını kaydetti. Bakan Yıldırım, heyetin, bütün paydaşların bir araya geldiği toplantılarda bu meseleyi enine boyuna değerlendirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, EXPO heyetinin teknik incelemelerinin çok verimli geçtiğini düşündüğünü belirterek, "İnşallah gezi sonunda İzmir'in EXPO adaylığı konusunda bütün aşamalar kaydedilmiş olacak" dedi. Çelik, EXPO 2020'nin 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık' temasını işlediğini anlatarak, bu konuda 8 bin yıllık geçmişe sahip İzmir'den daha iyi bir kent bulunamayacağını söyledi. İzmir'in en eski sağlık kentlerinden birisi olduğunu kaydeden Çelik, İzmir'in en az bilinen bir özelliğinin de 'ilk psikoterapi merkezlerinden' birisi olduğunu ifade etti. Çelik, "Dünyada belki de bir tek İzmir'de antik bir tapınağın üzerinden İzmir'in sağlık konusunda ne kadar iddialı olduğunu gösteren şöyle bir yazı vardır; 'Ölüm buraya giremez" dedi.

Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan'ın kabulü, Bakanlar ve muhalefet partisinin tavrının, İzmir'in EXPO adaylığına nasıl güçlü bir destek verildiğini gösterdiğini dile getirdi. Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Sayın Başkan'a Bakanlığımızın İzmir ile ilgili hazırladığı bir kitabı vereceğim. Fakat bu kitabın EXPO 2020'nin 'Daha iyi bir dünya için yeni yollar ve herkes için sağlık' teması bakımından, İzmir'in tarihini anlatmak bakımından sadece bir kitap değil, 2020 teması için bir rapor olarak da okunabilir. Eminim bunu gördükleri zaman bana çok hak verecekler. Bu kitapta dünyanın ilk psikoterapi merkezini, antik sağlık merkezlerini, İzmir'de insanlığın daha iyi yaşaması için o zamanın koşullarında bulunan yeni yolları göreceksiniz. İzmir'in seçilmesi halinde EXPO'nun eşsiz ve unutulmaz şehirlerinden biri olacağını iddia ediyorum."

BIE İnceleme Heyeti Başkanı Steen Cristensen, EXPO 2020 adaylığını yerinde incelemek için İzmir'de geçirdikleri günlerde şehrin EXPO için son derece iyi bir şehir olduğunu gördüklerini belirterek, "Bu güzel ve canlı şehir, EXPO için çok uygun" dedi. Cristensen, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın verdiği desteğin, projenin başarılı olması açısından son derece önemli olduğunu söyleyerek, EXPO 2020 adaylığının ulusal bir proje olmasının yanı sıra Türkiye'nin küresel bir vizyonu olduğunu da ortaya koyduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz