Kültür Ve Turizm Bakanı Ömer Çelik:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Hiç kimse kriz kelimesini telafuz etmemelidir. Türkiye ekonomisi, demokrasisi...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Hiç kimse kriz kelimesini telafuz etmemelidir. Türkiye ekonomisi, demokrasisi ve dış politikalarıyla örnek bir ülkedir” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nde yeni sezonla ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan bakan Çelik, Taksim’de yaşanan Gezi Parkı olaylarıyla ilgili özellikle yabancı ülkelerde bazı basın yayın kuruluşlarının, Türkiye’nin itibarını zedelemeye yönelik kasıtlı yayınlar yaptığını dile getirdi. Başta Turizm sektörü olmak üzere Türkiye’de hiçbir sektörün kriz kelimesini telaffuz etmemesi gerektiğini söyleyen Çelik, “Türkiye’nin sadece kültürel ya da turizm değerleri değil, Türkiye’nin istikrarı başlı başına bir dünya markasıdır. Türkiye’nin demokrasisi bir dünya markasıdır. Türkiye’nin dış politikası başlı başına bir dünya markasıdır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çelik, Türkiye’nin ekonomisiyle kuzeyindeki Avrupa ülkelerine, demokrasisiyle de güneyindeki Arap ülkelerine örnek teşkil ettiğini savundu. Hiç kimsenin kriz kelimesini kullanmasını doğru bulmadığını söyleyen Çelik, Türkiye’nin ne siyasi ne ekonomik ne kültürel ne de olimpiyat hedefleriyle ilgili bir krizde olmadığını, kendilerini negatif kelimelerle tanımlayanların daha çok rakipleri ve hasımları olduğunu söyleyerek, “Herkesin şuna dikkat etmesi lazım. Negatif kelimelerden, pozitif sonuçlar çıkmaz. Türkiye, pozitif kelimeleri hak eden bir istikrar ve gelişim içerisindedir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: