Kültür Ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Taraklı’da İncelemelerde Bulundu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Sakarya’nın Taraklı ilçesine gelerek bir takım incelemelerde bulundu.Bakanlar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Sakarya’nın Taraklı ilçesine gelerek bir takım incelemelerde bulundu.

Bakanlar Kurulu kararı ile termal turizmin merkezi ilan edilen Taraklı’ya gelerek incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, ilçenin bozulmayan ve tarih kokan yapısını beğendiğini söyledi.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AK Parti Taraklı İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Sayın, AK Parti Taraklı İlçe Başkanı Mehmet Pilavcı ve Belediye Meclisi üyeleri ile birlikte Taraklı Termal inşaat alanında incelemelerde bulunan Müsteşar Özaslan, “Yapımı devam eden Taraklı Termal’in Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi ilan edilmesi çok önemli gelişmedir. Bu kararın Taraklı'ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

İlçedeki tarihi konakları da gezen Özaslan, ilçedeki restorasyon çalışmalarını da yakından inceledi. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman devam eden sokak sağlıklaştırması projesi kapsamında restore edilen evler ve sokaklar hakkında bilgi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Taraklı’nın tarihi dokusunun bozulmamış olmasının hem turizm açısından hem de tarihi açıdan çok önemli bir merkez olduğunu söyleyerek, hayranlığını gizleyemediğini ifade etti.

Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman’a Taraklı’nın tarihi dokunun korunmasında gösterdiği özenden ötürü teşekkür eden müsteşar Özaslan Türkiye’de artık sadece Safranbolu’nun tarihi mekanlarıyla anılmayacağını hem doğa hem de tarihiyle Taraklı’nın da cazibe unsuru olacağını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı Özgür Özaslan daha sonra İpek yolu güzergahındaki Bolu'nun Göynük ilçesine de geçerek incelemelerde bulundu.

Karşılamada Göynük Kaymakamı Haluk Çakmak ve Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan hazır bulundu. İlk olarak Akşemsettin Hz. Türbesini ziyaret eden Özaslan burada dua ettikten sonra başkan Kemal Kazan'dan türbenin tarihçesi hakkında bilgiler aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz