Kültür ve Turizm Bakanlığı’na TÜRSAB’dan lojistik destek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın taşra teşkilatlarında ve sanat kurumlarında kullanılmak...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın taşra teşkilatlarında ve sanat kurumlarında kullanılmak üzere 2011 model 10 adet binek araç, 2 adet vinç, 1 adet minibüs, 1 adet golf aracı ve bir adet otobüs hibe etti. Yıllık yakıtları TÜRSAB tarafından karşılanacak olan araçlar törenle Bakanlığa teslim edildi.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve bakanlık bürokratları katıldı. Bakanlığa bağlı rölöve müdürlüklerinin, müzelerin, koruma kurulları ve sanat kurumlarının araç ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Bakan Günay, bir süredir hem eleman, hem lojistik açıdan bu birimleri takviye etmeye çalıştıklarını ifade etti.
Devlet imkanlarını ve sektörün yaptığı katkıları, bu eksiklikleri tamamlamak için kullandıklarını belirten Günay, katkılarından dolayı TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a teşekkür etti. Bütün turizm örgütlenmeleri ile yakın ilişki içerisinde olduklarını kaydeden Kültür ve Turizm Bakanı Günay, teslim töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“Başaran Ulusoy ile yakın bir işbirliği içerisindeyiz. Yasayla kurulmuş tek kuruluş olan TÜRSAB’ın, ekonomik gücü daha yüksek iş yapma konusunda da daha fazla kolaylıkları var. Sayın Ulusoy da bakanlık çalışmalarını hem şahsen hem de kurum olarak çok yakından destekliyor. TÜRSAB’ı hemen yanıbaşımızda çok özel bir güç olarak hissediyorum. Bu işbirliği sayesinde, daha önce Anadolu’nun çeşitli yerlerinde sürdürülen kazılarda kullanmak üzere bakanlığımıza vinç vermişlerdi. Bugün 2 yeni vinç daha takviye edecekler. Kazı çalışmalarında vinç çok önemlidir. Vinç olmadan restorasyon çalışmalarında önemli işleri yapamazsınız. TÜRSAB, geçtiğimiz dönemde 10 araç vermişti. Biz de onları kurullara, rölöve ve müzelere gönderdik. Bugün yine Devlet Planlama Teşkilatı’ndan 10 araç aldık. Bunlar arazi araçları. DPT’nin değerli yöneticilerine ve ilgili bakan arkadaşıma katkıları için çok teşekkür ediyorum.”
TÜRSAB tarafından bakanlığa hibe edilen otobüsün direksiyonuna geçen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, aracın İzmir’e gönderileceğini açıkladı. İzmir Senfoni Orkestrası’nın köylerde yaptığı bazı konserlere tanık olduğunu ifade eden Ertuğrul Günay, köy halkının konserleri coşkuyla izlediğinin altını çizerek, ancak senfoniyi kırsal kesime ulaştıracak araç ihtiyacının bulunduğunu, gönderilen bu otobüs ile bu eksikliğin giderileceğini kaydetti.
TÜRSAB’ın, küçük taşımalar için 10 adet binek aracı, 1 adet golf aracını, Ankara’da yakın çevredeki çalışmalarda kullanılmak üzere 1 adet minibüsü ve İzmir Senfoni Orkestrası’nın bölgedeki kırsal kesimde yapacağı etkinlikler için 1 adet otobüsü bakanlığa verdiğini söyleyen Günay, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Kültür ve Turizm Bakanı olmanın ötesinde, bir İzmir milletvekili olarak sayın Ulusoy’a ayrıca teşekkür ediyorum. Otobüsü buradan yola çıkaracağız ve senfoni de çeşitli köylere, ulaşımı zor yörelere giderek konserler verecek. Bu araçların yıllık yakıtlarını da TÜRSAB takviye edecek. Kültürümüze, tarihimize, toprağımıza ve vatanımıza sahip çıkıyoruz. Allah, bizi bu yolda sürekli başarılı kılsın.”
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, geçtiğimiz aylarda yine bakanlığa 10 adet binek, 3 adet vinci, yakıtlarını karşılayarak bakanlığın taşra teşkilatlarında, koruma kurullarında, rölöve ve anıtlar bölge müdürlüklerinde, müzelerde ve ören yerleri ile kazılarda kullanılmak üzere tahsis etmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz