Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden tanıtım atağı

Siirt’te ili tanıtmam amacıyla kentin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan broşür ve kataloglardan oluşan 7...

Siirt’te ili tanıtmam amacıyla kentin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan broşür ve kataloglardan oluşan 7 ayrı yayın hazırlandı.
İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Remzi Uslu; Siirt’in tabiat, tarihi, inanç ve kültür turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve bu değerlerin tanıtımını yapmaya çaba harcadıklarını belirtti.
Uslu, “12 bin yıllık bir geçmişi ile dünyanın en eski yerleşim birimlerinden biri olan Siirt, çok zengin bir tarihi ve kültürel doku ile eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. Müdürlük olarak, bakanlık ve valiliğin desteğiyle hazırladığımız 15 bin adet tanıtıcı katalog ve broşür bastırdık. Yayınlarımızda; ilimizin yetiştirdiği Veysel Karani, İbrahim Hakkı, İsmail Fakirullah ve diğer din bilim adamlarını tanıtıyoruz. Ayrıca, kendisi için türküler yakılan Botan Vadisi ve diğer eşsiz doğal güzelliklerimizi gözler önüne sergiliyoruz. Siirt'in etkili tanıtımına katkı sağlayacağına inandığımız bu çalışmaları dağıtmaya başladık. Temin etmek isteyen ilgililer müdürlüğümüze müracaat edebilirler. Tanıtım atağımız önümüzdeki süreçte de devam edecek.” dedi.
Siirt Kültür Envanteri'nin tamamlanması için çalışmaların hızla devam ettiği ve bu tanıtıcı broşür ile katalogların da Almanca ve İngilizce dillerine çevrilerek basılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz