Kültür Yayınları Arasına 5 Kitap Daha

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce basımı gerçekleştirilen 5 yeni eserin daha tanıtımı yapıldı.Daha...

Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce basımı gerçekleştirilen 5 yeni eserin daha tanıtımı yapıldı.

Daha önce’de 30 civarında yayını Şanlıurfa’nın kültür ve tanıtımına kazandıran Şanlıurfa Belediyesi, bu kez de Gazeteci Yazar Dr. Kemal Kapaklı’nın "Halep Vilayet Salnamesinde Urfa Sancağı”, Dr.Avni Özbek’in “Urfa Türkülerinin Dil ve Anlatımı “, Yrd. Doç Dr. Cihat Kürkçüoğlu’nun “Şanlıurfa İli Camileri” kitapları ile daha önce yayınlanan ve talep üzerine 2. baskısı yapılan, biraz daha genişletilen Lütfiye Akalın’ın hazırladığı “Tandırlıktan Gelen Lezzet” isimli kitap ile yine daha önce baskısı yapılan şimdi ise ikinci baskısı tamamlan Cihat ve Sabri Kürkçüoğlu kardeşlerin bu kez İngilizce hazırladığı “Şanlıurfa Hanları Çarşıları” kitabının tanıtımı yapıldı.

Reklam
Reklam

Belediye Meclis Salonu'nda yapılan yayınların tanıtımı öncesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nemci Karadağ slayt sunumu ile bütün yayınları kısa kısa tanıttı.

Belediyenin yayınları arasına giren yeni kitap tanıtımında konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba “Hakikaten müthiş kitaplar. Bütün Urfalıların bu kitaplarını okumalarını ve evlerinde bulundurmalarını özelikle istiyorum. Bu kitaplar yarınlarımıza ışık tutacak. Çünkü geçmişimizle ilgili bütün bilgiler bu kitaplarda toplanmış. Emeği geçen hocalarımıza ve çalışma arkadaşlarımı kutluyorum”dedi.

Şanlıurfa Belediyesi'nin her alanda yürüttüğü çalışmasının yanı sıra kültürel değerlere de önem veren çalışmalar yaptığını dile getiren yazarlardan Yrd. Doç.Dr. Cihat Kürkçüoğlu, ”Çünkü Şanlıurfa Belediyemiz bugüne kadar çok sayıda kitap ve CD yayını gerçekleştirdi. Bizler araştırmacı yazarlar olarak belediyemize minnet duyuyoruz. Çünkü çalıştığımız eserin değeri bilinmezse toplumlara ulaşma şansı yoktur. Bu yüzden Şanlıurfa Belediyemize teşekkür ediyoruz” İfadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: