Kültür Yolu projesi, Müsteşar Yardımcısı Yaman'ın beğenisini kazandı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında hayata geçirmeyi planladığı ‘Kültür Yolu’ projesi için...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında hayata geçirmeyi planladığı ‘Kültür Yolu’ projesi için belirlenen takvim işlemeye devam ediyor. Erzurum Kalesi’nin etrafının açılması ve burada tarihi dokuyla iç içe bir kent meydanı oluşturulmasını öngören proje kapsamında Erzurum’a gelen Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman, bölgeyi yerinde inceledi.
Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)’nın kapatılmasının ardından yerine kurulan Kalkınma Bakanlığı’nın Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman, beraberinde Cazibe Merkezleri Programı Proje Koordinatörü Işıl Nadire Yener’le birlikte Erzurum’a geldi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında hayata geçirmeyi planladığı ‘Kültür Yolu’ projesinden sorumlu olan Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile birlikte projenin uygulanacağı bölgede incelemelerde bulundu.
Vali Yardımcısı Mehmet Gök, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un da katıldığı programda, Erzurum Kalesi, Üç Kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Palandöken Caddesi’nin bulunduğu bölgeyi gezen Müsteşar Yardımcısı Yaman, Başkan Küçükler’den bilgi aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bin 300 yılı aşkın tarihi bir geçmişe sahip olan Erzurum’da, tarihi dokuyu gün yüzüne çıkarmayı planladıkları ‘Kültür Yolu’ projesi sayesinde tarih turizminin ön plana çıkacağını kaydetti.
Heyete Üç Kümbetler, Palandöken Caddesi, Çifte Minareler ve Erzurum Kalesi’nin bulunduğu bölgeyi gezdiren Başkan Küçükler, Kalkınma Bakanlığı’nın, söz konusu projeye onay vermesinin, Erzurum açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Palandöken Caddesi ile Üç Kümbetler’in bulunduğu bölgede geniş kapsamlı bir kamulaştırma çalışması yürüttüklerini vurgulayan Başkan Küçükler, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Tarihi geçmişinde birçok medeniyete beşiklik etmiş olan bu mübarek şehrin her yerinden tarih fışkırıyor. Geçmişte yapılan imar hataları yüzünden tarihi doku maalesef yeterince teşhir edilemez bir duruma gelmiş. İşte bu projeyle tarihi gün yüzüne çıkaracak, şehrin kimliğini ve kültürünü ön planda tutmak kaydıyla yepyeni bir kent meydanı oluşturacağız. Çünkü Erzurum, zengin tarihi geçmişi ve kültürel yapısıyla böyle bir projeyi hak ediyor.” şeklinde konuştu.
Bölgede çok daha geniş kapsamlı kamulaştırma çalışmaları yürütebilmek için projeyle ilgili Kalkınma Bakanlığı’nın onayını beklediklerine dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, her türlü hazırlığı bu niyet çerçevesinde yaptıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

MÜSTEŞAR YARDIMCISI YAMAN: ERZURUM’U PROJEYE ADAPTE OLMUŞ BİR ŞEKİLDE BULDUK
Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman da turizmin, günümüzde en etkili kalkınma araçlarından birisini teşkil ettiğini vurgulayarak, Erzurum için düşünülen ‘Kültür Yolu’ projesinin de bu amaç doğrultusunda geri dönüşüm sağlayacağını ifade etti.
Proje ön hazırlık çalışmaları ve bu doğrultuda atılan adımları yerinde görmek için Erzurum’a geldiklerini kaydeden Yaman, şehri, söz konusu projeye adapte olmuş bir halde bulduklarını söyledi.
Müsteşar Yardımcısı Yaman, projeyle ilgili çalışmaların Ankara’da devam ettiğinin altını çizerek, bölgede yaptıkları incelemenin sonuçlarının da, değerlendirme sürecinde önemli bir rol oynayacağını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz