Kültürel Miras Kongresi Eskişehir'de Yapılacak

Atatürk Kültür Merkezi’nin, en önemli etkinliklerden biri olan Uluslararası Türk Kültürü Kongresi’nin 2013 yılı konusu...

Atatürk Kültür Merkezi’nin, en önemli etkinliklerden biri olan Uluslararası Türk Kültürü Kongresi’nin 2013 yılı konusu “Kültürel Miras” olarak belirlendiği bildirildi.

Kongre 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında “2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti” ve “Somut Olmayan Kültürel Miras Dünya Başkenti” ilan edilen Eskişehir’de yapılacak.

20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren, iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmeler ve tüm dünyayı etkisi altına alan küreselleşme süreci, toplumların kültürleri üzerinde hızlı ve köklü dönüşümlere yol açmıştır. Bu sürecin, bir taraftan kültürel gelişimin önünü açarken bir taraftan da kültürel renklerin birer birer yok olmasına ve tek bir kitle kültürünün oluşmasına doğru gitmesi, kültürel mirası yaşatmaya yönelik milli ve milletler arası çabaları artırmıştır.

Reklam
Reklam

Türk kültür coğrafyasında kültür emanetlerinin korunması, her tür tahribatın engellenmesi ve Türk kültür değerlerinin uluslararası kamuoyuna tanıtılması, yaşatılması, araştırılması konusundaki tarihi ve güncel tecrübeyi tartışarak günümüze ve geleceğe ışık amacıyla tertiplenen Kongre, Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin en önemli faaliyetlerinden biri olacak.

Kongrede yeni bilgi ve yorumlar içeren, özgün, bilimsel bildirilere, çağrılı uzmanların konferanslarına, panel ve poster sunumlarına yer verilecektir. Katılmak isteyenler bildiri, panel ve sunum özetlerini Atatürk Kültür Merkezi’nin akmkongre@gmail.comBu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir adresine, 15 Aralık 2012 tarihine kadar e-posta yoluyla iletebilecekler.

Bildiri konularının ana başlıkları; Kültürel ve Doğal Miras, Kültür Politikaları ve Yönetimi, Kültürel Miras ve Kimlik, Kültürel Mirasın Korunması, Hayata Kazandırılması ve Tanıtılması, Kültür Ekonomisi ve Endüstrisi’nden oluşmaktadır.

Reklam
Reklam

15 Aralık 2012 tarihine kadar gönderilecek bildiri özetlerinden kabul edilenler 15 Ocak 2013 tarihinde açıklanacak. Katılımcıların 31 Ağustos 2013 tarihine kadar bildirilerini göndermesinin ardından sempozyum programı 15 Eylül 2013 tarihinde belirlenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: