"Kültürel Mirasımız Sokak Oyunlarıyla Spor El Ele" Projesi

Tunceli Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünce SODES projeleri kapsamında yürütülen "Kültürel Mirasımız Sokak Oyunlarıyla Spor El Ele" projesine katılan sporculara malzemeleri

Tunceli Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünce SODES projeleri kapsamında yürütülen "Kültürel Mirasımız Sokak Oyunlarıyla Spor El Ele" projesine katılan sporculara malzemeleri törenle dağıtıldı.

Vali Mustafa Taşkesen, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yürütülen projenin son derece önemli bir konuyu gündeme taşıdığını belirtti.

Şimdiki çocukların ve gençlerin kendilerine göre çok şanslı olduğuna dikkati çeken Vali Taşkesen, şunları kaydetti:

"Bizim zamanımızda sokak oyunları çok önemliydi. Boş vakitlerimizde mahallemizde ki tüm çocuklar bir araya gelir çeşitli oyunları hep birlikte oynardık. Ama beton, toprak, taşlarla dolu sahalarda oyun oynardık. Şimdi spor salonu, çim saha, sentetik sahalar var. Tüm tesislerimiz tüm vatandaşlarımızın kullanımına açık üstelik imkanlarımız ölçüsünde malzeme yardımı da sunuyoruz. Geriye bir tek şey kalıyor o da düzenli olarak spor yapmak. Böyle güzel bir projeyi hazırlayarak gerçekleştiren, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların devam etmesini istiyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Proje sorumlusu Birgül Kaymak ise birçok kültürel değer gibi sokak oyunlarının da unutulmaya yüz tuttuğunu belirtti.

Kaymak, proje kapsamında yaptıkları çalışmaları da anlatarak, "Projemiz kapsamında 5 ay süre ile 8 antrenörümüzü mahallelere, okullara yönlendirdik. Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarımızı öğretip oynattıktan sonra yapılan tespitlerde çocuklarımız yeteneklerine göre spor branşlarına yönlendirildi. Bugünde projemize dahil olan 700 öğrencimize çeşitli spor malzemeleri hediye edeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından çocuklara spor malzemeleri dağıtıldı.

Muhabir: Haydar Toprakçı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz