Kulu’da öğrenciler, şiir ve kompozisyonlarını gurbetçiler için yazdı

Konya’nın Kulu ilçesinde, 50 yıldır devam eden yurt dışı göçlere farklı bir açıdan bakmak sloganıyla...

Konya’nın Kulu ilçesinde, 50 yıldır devam eden yurt dışı göçlere farklı bir açıdan bakmak sloganıyla Kulu Belediyesi tarafından ‘Yurtdışı ve Göç, Şiir ve Kompozisyon Yarışması’ düzenlendi.

Kulu’da ilköğretim ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada, dereceye girenler ödüllerini Kulu Belediyesi'nde düzenlenen törende aldı. Yarışmanın dereceleri Kulu Milli Eğitim Şube Müdürü Abuzer Kalyon başkanlığında oluşan bir inceleme kurulu tarafından belirlendi. Ödül töreninde, şiir ve kompozisyon yarışmasının ilköğretim ve lise birincilerine 4 adet dizüstü bilgisayar verilirken, 2. ve 3. sıradaki öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Ayrıca, programda iki dalda 1. gelen öğrenciler şiir ve kompozisyonlarını okudu. Öğrencilerin yazdığı şiirlere ve kompozisyonlara genelde Kulu’dan yurt dışına çıkmış binlerce gurbetçinin hissiyatı ve psikolojik durumları yansıdı. İlköğretim kompozisyon birincisi Dilara Gür’ün kompozisyonundaki ‘’İnsan doğar yaşar ve ölür kaidesi, Kululular için-İnsan doğar yaşar yurt dışına gider ve ölür şeklindedir.’’ satırları dikkatlerden kaçmadı.

Reklam
Reklam

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, konuşmasında, 50 yıla yakın bir süredir devam eden Kulu’dan yurt dışına göç vakıasının ekonomik, sosyolojik ve psikolojik olarak Kulu’ya bir takım olumlu ve olumsuz etkileri olduğunu kaydetti. Yıldız, ‘’Bu etkilerin böyle bir yarışmayla öğrencilerin de bu konudaki kabiliyetlerini geliştirerek kayıt altına alınmasını uygun gördük. Bu durum göçe farklı bir boyut kazandıracaktır. Yarışmada dereceye giren bütün eserler milli eğitim müdürlüğümüzle ortak yapacağımız bir dergide toplanacak.’’ dedi.
Kulu Milli Eğitim Müdürü Servet Altuntaş da Kulu’da yurt dışına göç olayının eğitimi olumsuz etkilediğini kaydetti. Altuntaş, şöyle dedi: ‘’İlköğretim öğrencileri maalesef daha birinci sınıfta yurtdışı hayalleri kuruyor ve nasıl olsa gideceğim psikolojisiyle derslerine dikkat etmiyor. Bu durum Kulu’da eğitimi olumsuz etkiliyor. Öğrencilerimiz bu tür faaliyetlerle inşallah yurt dışının olumsuzluklarını da kavrarlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz