Kulu'da Olof Palme Parkı Tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi Kulu İlçe Teşkilatı, Olof Palme Parkı'na yapılması düşünülen hastane projesini protesto etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kulu İlçe Teşkilatı, Olof Palme Parkı'na yapılması düşünülen hastane projesini protesto etti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Olof Palme Parkı'nda düzenlenen "Olof Palme Parkı'na Dokunma" konulu basın açıklamasında, bu bölgenin sorunlarına sahip çıkanlar olarak Kulu'da bulunduklarını söyledi. Kart, yıllar önce Kulu'dan insanların ekmek parası uğruna gurbete, yabancı ülkelere gittiğini belirtti.

Olof Palme Parkı'nın oluşan dostluklar sonucu ortaya çıkan bir park olduğunu anlatan Kart, "Böyle bir sürecin sonunda 40 yılın dostluğuna balta vurmak isteniyor. Hastane yapımı için park katlediliyor. 50 yıllık Kulu-İsveç dostluğunu ayaklar altına almaktan kaçınmıyorlar" dedi.

Reklam
Reklam

Kart, Kulu'ya yeni bir hastane yapılmasına kimsenin bir diyeceğinin olmadığını, ancak Olof Palme isminin Kululular'ın hafızasından silinmek istendiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından parka çam ağacı dikildi.

Muhabir: Saim Erel / Mümin Altaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: