Kulu’da üç köyün arazisi, merkezi sulama sistemine kavuşuyor

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Sarıyayla, Gökler ve Ağılbaşı köylerinde tarım arazileri artık merkezi sistem sulama...

Konya’nın Kulu ilçesine bağlı Sarıyayla, Gökler ve Ağılbaşı köylerinde tarım arazileri artık merkezi sistem sulama sistemiyle sulanacak.
Konya İl Özel İdaresi ve Kırsal Kalkınma Dairesinin ihaleye çıkardığı sulama projesinin çalışmaları başlatılırken, 4 bin dekar alana kapalı sistem sulama ile su verilebilecek. Projenin çalışmalarının bahar aylarına kadar bitmesi bekleniyor.
Kulu Kaymakamı Ayhan Işık, çalışmanın yapıldığı 3 köyde, bundan sonra sulama işleminin daha kolay ve verimli bir şekilde yapılacağını kaydetti. Işık, "Arazilerimiz bu projenin bitiminde az enerji tüketimiyle daha sağlıklı ve verimli bir şekilde sulanacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz